Israël Blog

Aantal inwoners Israel

Israel is een klein land in het Midden-Oosten met een bevolking van ongeveer 9,3 miljoen mensen. Het is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en het is de thuisbasis van vele religieuze en historische bezienswaardigheden. In dit artikel zullen we het hebben over het aantal inwoners van Israel, hoe het is veranderd door de jaren heen en wat de demografische samenstelling van het land is.

Geschiedenis van de bevolking van Israel

De geschiedenis van de bevolking van Israel gaat terug tot de oudheid. Het land was ooit de thuisbasis van de Joodse beschaving, die duizenden jaren geleden begon. In de loop der tijd hebben verschillende volkeren het land geregeerd, waaronder de Romeinen, de Byzantijnen, de Ottomanen en de Britten. Na de Tweede Wereldoorlog werd Israel opgericht als een onafhankelijke staat voor de Joodse bevolking.

De bevolking van Israel is sinds de oprichting van de staat gestaag gegroeid. In 1948 had het land ongeveer 800.000 inwoners, maar in de decennia daarna is het aantal gestegen tot meer dan 9 miljoen. De groei van de bevolking is te danken aan zowel natuurlijke groei als immigratie.

Natuurlijke groei van de bevolking

De natuurlijke groei van de bevolking verwijst naar het verschil tussen het aantal geboorten en het aantal sterfgevallen in een bepaalde periode. In Israel is de natuurlijke groei van de bevolking de belangrijkste factor achter de groei van de bevolking. In 2020 werden er ongeveer 166.000 baby’s geboren in Israel, terwijl er ongeveer 44.000 mensen stierven. Dit resulteerde in een natuurlijke groei van ongeveer 122.000 mensen.

De vruchtbaarheidscijfers in Israel zijn relatief hoog in vergelijking met andere ontwikkelde landen. In 2020 was het totale vruchtbaarheidscijfer in Israel 3,0 kinderen per vrouw, terwijl het gemiddelde in de Europese Unie 1,5 kinderen per vrouw was. Dit hoge vruchtbaarheidscijfer is te danken aan de religieuze en culturele overtuigingen van de Joodse bevolking, die het belang van het krijgen van kinderen benadrukken.

Immigratie naar Israel

Immigratie is een andere belangrijke factor achter de groei van de bevolking van Israel. Sinds de oprichting van de staat hebben miljoenen Joden uit de hele wereld zich in Israel gevestigd. Veel van deze immigranten kwamen uit Europa na de Tweede Wereldoorlog, toen veel Joden werden vervolgd en gedood door de nazi’s. Sindsdien zijn er ook veel Joden uit andere delen van de wereld naar Israel geëmigreerd, waaronder uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Naast Joodse immigranten heeft Israel ook een aanzienlijk aantal niet-Joodse immigranten ontvangen. Veel van deze immigranten zijn afkomstig uit landen in de regio, zoals Egypte, Jordanië en Irak. Er zijn ook veel immigranten uit Ethiopië en de voormalige Sovjet-Unie naar Israel gekomen.

Demografische samenstelling van de bevolking

De bevolking van Israel is zeer divers en bestaat uit verschillende etnische en religieuze groepen. De meerderheid van de bevolking is Joods, maar er zijn ook aanzienlijke minderheden van Arabieren, Druzen en andere groepen.

Volgens de laatste volkstelling, die in 2019 werd gehouden, is ongeveer 74% van de bevolking Joods, terwijl ongeveer 21% Arabisch is. De resterende 5% bestaat uit andere groepen, waaronder Druzen, Bedoeïenen en immigranten uit andere delen van de wereld.

De Joodse bevolking van Israel is verdeeld in verschillende groepen, waaronder Asjkenazische Joden, Sefardische Joden en Mizrachi Joden. Deze groepen hebben verschillende culturele en religieuze tradities en hebben soms ook verschillende politieke opvattingen.

De Arabische bevolking van Israel is ook divers en bestaat uit verschillende groepen, waaronder Palestijnen, Bedoeïenen en Druzen. Deze groepen hebben verschillende culturele en religieuze tradities en hebben soms ook verschillende politieke opvattingen.

Conclusie

Israel is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en het aantal inwoners van het land is sinds de oprichting gestaag gegroeid. De groei van de bevolking is te danken aan zowel natuurlijke groei als immigratie. De bevolking van Israel is zeer divers en bestaat uit verschillende etnische en religieuze groepen. Het is een fascinerend land met veel te bieden, en het zal interessant zijn om te zien hoe de bevolking zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Gerelateerde onderwerpen