Israël Blog

Adidas Israel: Een kijkje in de geschiedenis en huidige activiteiten

Israël Informatie

Adidas is een wereldwijd bekend sportmerk dat in 1949 werd opgericht in Duitsland. Het merk heeft een lange geschiedenis en heeft zich in de loop der jaren uitgebreid naar verschillende landen over de hele wereld. Een van die landen is Israël, waar Adidas al vele jaren actief is. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in de geschiedenis van Adidas in Israël en de huidige activiteiten van het merk in het land.

Geschiedenis van Adidas in Israël

Adidas betrad de Israëlische markt in de jaren ’60 en opende zijn eerste winkel in Tel Aviv. In de jaren ’70 en ’80 groeide het merk snel in populariteit en werd het een van de meest populaire sportmerken in het land. In de jaren ’90 opende Adidas zijn eerste eigen winkel in Israël en begon het merk zich te richten op het sponsoren van lokale sportteams en atleten.

Een van de meest opvallende sponsordeals van Adidas in Israël was met het Israëlische nationale voetbalteam. In 1998 tekende Adidas een contract met de Israëlische voetbalbond om de officiële uitrusting van het nationale team te leveren. Dit contract duurde tot 2006, waarna Nike de nieuwe sponsor werd van het Israëlische nationale voetbalteam.

Naast het sponsoren van sportteams en atleten, heeft Adidas ook samengewerkt met lokale ontwerpers en kunstenaars om unieke collecties te creëren die specifiek gericht zijn op de Israëlische markt. Een van de meest opvallende samenwerkingen was met de Israëlische ontwerper Daniella Lehavi, die een collectie van Adidas-schoenen ontwierp die geïnspireerd waren op de Israëlische woestijn.

Huidige activiteiten van Adidas in Israël

Vandaag de dag is Adidas nog steeds actief in Israël en heeft het merk verschillende winkels in het hele land. Het merk richt zich nog steeds op het sponsoren van lokale sportteams en atleten en heeft onlangs een nieuwe sponsordeal getekend met de Israëlische voetbalclub Maccabi Tel Aviv.

Adidas heeft ook een sterke aanwezigheid op sociale media in Israël en heeft meer dan 200.000 volgers op Instagram. Het merk gebruikt zijn sociale media-accounts om nieuwe producten te promoten, lokale evenementen aan te kondigen en samen te werken met lokale influencers en atleten.

Een van de meest opvallende recente activiteiten van Adidas in Israël was de opening van een pop-upwinkel in Tel Aviv in 2019. De winkel was ontworpen om de Israëlische cultuur en geschiedenis te vieren en bood een unieke winkelervaring voor klanten.

Conclusie

Adidas is al vele jaren actief in Israël en heeft een sterke aanwezigheid opgebouwd in het land. Het merk heeft samengewerkt met lokale ontwerpers en kunstenaars om unieke collecties te creëren en heeft zich gericht op het sponsoren van lokale sportteams en atleten. Vandaag de dag heeft Adidas verschillende winkels in Israël en blijft het merk zich richten op het opbouwen van een sterke relatie met de Israëlische markt.

Gerelateerde onderwerpen