Israël Blog

Badplaats in Zuid Israël

Israël is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en religie. Maar wist je dat Israël ook een aantal prachtige badplaatsen heeft? In het zuiden van Israël vind je een aantal van de mooiste badplaatsen van het land. In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste badplaatsen in Zuid Israël.

Eilat

Eilat is een van de bekendste badplaatsen in Israël en ligt in het uiterste zuiden van het land, aan de Rode Zee. Het is een populaire bestemming voor zowel Israëli’s als toeristen van over de hele wereld. Eilat heeft een prachtig strand en een helderblauwe zee, waar je kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de zon en te ontspannen op het strand.

Naast het strand heeft Eilat nog veel meer te bieden. Zo kun je er bijvoorbeeld het Underwater Observatory Marine Park bezoeken, waar je de onderwaterwereld van de Rode Zee kunt ontdekken zonder nat te worden. Ook kun je er het Timna Park bezoeken, een prachtig natuurgebied met indrukwekkende rotsformaties en oude mijnen.

Dead Sea

De Dode Zee is een unieke bestemming en ligt op de grens van Israël en Jordanië. Het is het laagste punt op aarde en het zoutgehalte van het water is zo hoog dat je erin blijft drijven. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en genezing. Het water en de modder van de Dode Zee hebben namelijk een helende werking op de huid en het lichaam.

Naast het drijven in de Dode Zee kun je er ook genieten van de prachtige omgeving. Zo kun je er bijvoorbeeld het Ein Gedi Nature Reserve bezoeken, een prachtig natuurgebied met watervallen en een rijke flora en fauna. Ook kun je er het Masada National Park bezoeken, een indrukwekkende archeologische site met een rijke geschiedenis.

Ashkelon

Ashkelon is een badplaats aan de Middellandse Zee, in het zuiden van Israël. Het heeft een prachtig strand en een helderblauwe zee, waar je kunt zwemmen, zonnebaden en watersporten kunt beoefenen. Ashkelon is ook een historische stad met een rijke geschiedenis. Zo kun je er bijvoorbeeld de oude stadsmuren en de archeologische site van Tel Ashkelon bezoeken.

Naast het strand en de historische bezienswaardigheden heeft Ashkelon nog veel meer te bieden. Zo kun je er bijvoorbeeld het Ashkelon National Park bezoeken, een prachtig natuurgebied met een rijke flora en fauna. Ook kun je er het Ashkelon Yam Park bezoeken, een park met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Conclusie

Israël heeft een aantal prachtige badplaatsen, vooral in het zuiden van het land. Eilat, de Dode Zee en Ashkelon zijn slechts enkele voorbeelden van de mooie bestemmingen die Israël te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, Israël heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Israël en ontdek de prachtige badplaatsen in het zuiden van het land!

Gerelateerde onderwerpen