Israël Blog

Car Rentals Israel: Ontdek het Heilige Land op uw eigen tempo

Israël is een land vol geschiedenis, cultuur en religie. Het is een plek waar de oude en moderne wereld samenkomen en waar u kunt genieten van prachtige stranden, bruisende steden en adembenemende landschappen. Als u van plan bent om Israël te bezoeken, is het huren van een auto de beste manier om het land te verkennen. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over autoverhuur in Israël.

Waarom een auto huren in Israël?

Israël is een klein land, maar er is zoveel te zien en te doen. Als u afhankelijk bent van het openbaar vervoer, kan het moeilijk zijn om alle bezienswaardigheden te bezoeken die u wilt zien. Met een huurauto kunt u op uw eigen tempo reizen en de vrijheid hebben om te gaan waar u wilt, wanneer u wilt.

Bovendien is het huren van een auto in Israël relatief goedkoop. U kunt al een auto huren voor ongeveer €20 per dag, afhankelijk van het type auto en de duur van de huur. Dit is een geweldige optie als u op zoek bent naar een betaalbare manier om het land te verkennen.

Autoverhuurbedrijven in Israël

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Israël waaruit u kunt kiezen. Enkele van de bekendste zijn Avis, Budget, Europcar en Hertz. Het is belangrijk om te weten dat sommige van deze bedrijven alleen auto’s verhuren aan bestuurders ouder dan 21 jaar en met een geldig rijbewijs dat minstens een jaar oud is.

Voordat u een auto huurt, is het belangrijk om de voorwaarden en beperkingen van het verhuurbedrijf te lezen. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld een beperkt aantal kilometers dat u per dag kunt rijden, terwijl andere bedrijven onbeperkte kilometers aanbieden. Het is ook belangrijk om te weten welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de huurprijs en welke extra verzekeringen u kunt afsluiten.

Verkeersregels in Israël

Als u een auto huurt in Israël, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te weten:

  • U moet aan de rechterkant van de weg rijden.
  • Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle inzittenden.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden, tenzij u een handsfree-apparaat gebruikt.
  • Het is verboden om onder invloed te rijden van alcohol of drugs.
  • De maximumsnelheid op snelwegen is 120 km/u, op andere wegen is dit meestal 90 km/u.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige wegen in Israël tolwegen zijn. Als u deze wegen gebruikt, moet u tol betalen. Dit kan contant of met een creditcard worden betaald.

Waar te rijden in Israël

Israël heeft een uitgebreid wegennetwerk dat het hele land doorkruist. Hier zijn enkele van de beste routes om te rijden:

  • De kustweg: Deze weg loopt langs de Middellandse Zee en biedt een prachtig uitzicht op de stranden en de zee.
  • De Dode Zee-route: Deze route loopt langs de oostelijke kust van Israël en biedt een prachtig uitzicht op de Dode Zee en de omliggende woestijnlandschappen.
  • De Galilea-route: Deze route loopt door de heuvels van Galilea en biedt een prachtig uitzicht op de groene heuvels en de omliggende valleien.

Als u van plan bent om Jeruzalem te bezoeken, is het belangrijk om te weten dat het rijden in de stad een uitdaging kan zijn vanwege de smalle straatjes en het drukke verkeer. Het is echter nog steeds mogelijk om met een huurauto door de stad te rijden als u voorzichtig bent en de verkeersregels volgt.

Conclusie

Het huren van een auto in Israël is een geweldige manier om het land te verkennen en te genieten van de vrijheid en flexibiliteit om te gaan waar u wilt, wanneer u wilt. Zorg ervoor dat u de voorwaarden en beperkingen van het verhuurbedrijf leest voordat u een auto huurt en wees op de hoogte van de verkeersregels in Israël. Met een huurauto kunt u het Heilige Land op uw eigen tempo ontdekken en genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Gerelateerde onderwerpen