Israël Blog

Car Rentals Israel: Ontdek het Heilige Land op uw eigen tempo

Israël is een land vol geschiedenis, cultuur en religie. Het is een plek waar oude ruïnes en moderne steden naast elkaar bestaan, en waar de heilige plaatsen van drie grote religies te vinden zijn. Het is dan ook geen verrassing dat Israël een populaire bestemming is voor toeristen van over de hele wereld. Als u van plan bent om Israël te bezoeken, is het huren van een auto de beste manier om het land te verkennen. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over het huren van een auto in Israël.

Waarom een auto huren in Israël?

Israël is een klein land, maar er is zoveel te zien en te doen dat het onmogelijk is om alles te voet of met het openbaar vervoer te bereiken. Het huren van een auto geeft u de vrijheid om het land op uw eigen tempo te verkennen en om plaatsen te bezoeken die anders moeilijk te bereiken zijn. Met een huurauto kunt u bijvoorbeeld de prachtige stranden van Tel Aviv bezoeken, de oude stad van Jeruzalem verkennen, de Dode Zee bezoeken en de groene heuvels van Galilea verkennen.

Bovendien is het huren van een auto in Israël relatief goedkoop en gemakkelijk. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in het hele land, en de tarieven zijn redelijk. U kunt een auto huren voor een dag, een week of zelfs langer, afhankelijk van uw behoeften. Het is ook mogelijk om een auto te huren op de luchthaven van Tel Aviv of Jeruzalem, zodat u meteen na aankomst op uw bestemming kunt beginnen met het verkennen van het land.

Wat zijn de vereisten voor het huren van een auto in Israël?

Om een auto te huren in Israël, moet u minimaal 21 jaar oud zijn en minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als u uit het buitenland komt, moet u ook een internationaal rijbewijs hebben. Het is ook belangrijk om te weten dat in Israël links wordt gereden, dus als u gewend bent om rechts te rijden, moet u extra voorzichtig zijn op de weg.

Als u een auto huurt, moet u ook een geldige creditcard hebben. De meeste autoverhuurbedrijven accepteren geen contant geld of pinpassen als betaling. Uw creditcard wordt gebruikt als borg voor de huurauto en voor eventuele extra kosten, zoals brandstof of verzekeringen.

Welke verzekeringen zijn nodig voor het huren van een auto in Israël?

Als u een auto huurt in Israël, is het belangrijk om te weten welke verzekeringen u nodig heeft. De meeste autoverhuurbedrijven bieden standaard een basisverzekering aan, maar deze dekt meestal alleen de schade aan de huurauto zelf. Als u betrokken raakt bij een ongeval of als de huurauto wordt gestolen, moet u mogelijk nog steeds een aanzienlijk bedrag betalen.

Om uzelf te beschermen tegen onverwachte kosten, is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan onder meer een aansprakelijkheidsverzekering zijn, die u beschermt tegen schade aan andere voertuigen of eigendommen, of een diefstalverzekering, die u beschermt tegen diefstal van de huurauto. Het is ook mogelijk om een persoonlijke ongevallenverzekering af te sluiten, die u beschermt tegen letsel of overlijden als gevolg van een ongeval.

Wat zijn de verkeersregels in Israël?

Als u een auto huurt in Israël, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te onthouden:

  • Links rijden: In Israël rijdt men aan de linkerkant van de weg.
  • Snelheidslimieten: De snelheidslimieten in Israël zijn als volgt: 50 km/u in de stad, 80 km/u op landwegen en 100 km/u op snelwegen.
  • Gordels: Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle inzittenden van de auto.
  • Alcohol: Het is verboden om te rijden onder invloed van alcohol. De wettelijke limiet is 0,05%.
  • Mobiele telefoons: Het is verboden om tijdens het rijden een mobiele telefoon te gebruiken, tenzij u een handsfree-apparaat gebruikt.

Waar moet u op letten bij het huren van een auto in Israël?

Als u een auto huurt in Israël, zijn er enkele dingen waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat uw huurervaring soepel verloopt:

  • Controleer de auto: Voordat u de huurauto meeneemt, moet u de auto grondig inspecteren op eventuele schade of defecten. Maak foto’s van eventuele schade en laat deze zien aan de verhuurder voordat u vertrekt.
  • Brandstof: Controleer het brandstofniveau voordat u de huurauto meeneemt en zorg ervoor dat u de auto met hetzelfde niveau terugbrengt. Als u de auto met minder brandstof terugbrengt, kan de verhuurder extra kosten in rekening brengen.
  • Terugbrengen van de auto: Zorg ervoor dat u de huurauto op tijd terugbrengt en op de afgesproken locatie. Als u de auto te laat terugbrengt, kan de verhuurder extra kosten in rekening brengen.
  • Extra kosten: Controleer of er extra kosten zijn verbonden aan het huren van de auto, zoals verzekeringen, belastingen of toeslagen voor het ophalen of terugbrengen van de auto op een andere locatie.

Conclusie

Het huren van een auto in Israël is de beste manier om het land te verkennen en te genieten van de vele bezienswaardigheden en attracties. Zorg ervoor dat u de juiste verzekeringen afsluit en op de hoogte bent van de verkeersregels voordat u de weg op gaat. Met een huurauto kunt u het Heilige Land op uw eigen tempo verkennen en genieten van alles wat Israël te bieden heeft.

Gerelateerde onderwerpen