Israël Blog

Eilat Israel: Een paradijs in de woestijn

Eilat is een stad in het zuiden van Israël, gelegen aan de Rode Zee. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het heldere water en de vele watersportmogelijkheden. Maar Eilat heeft nog veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht door deze bijzondere stad.

Geschiedenis van Eilat

Eilat is een relatief jonge stad, die pas in de jaren 50 van de vorige eeuw is ontstaan. Voor die tijd was het gebied vooral bekend vanwege de kopermijnen die hier werden geëxploiteerd. De stad is vernoemd naar de Bijbelse stad Eloth, die hier in de oudheid moet hebben gelegen.

In de jaren 50 werd Eilat aangewezen als een zogenaamde ‘ontwikkelingsstad’, met als doel om de economie van het zuiden van Israël te stimuleren. Er werden nieuwe wegen aangelegd en er werd geïnvesteerd in de infrastructuur. Ook werd er een haven gebouwd, die later uitgroeide tot een belangrijke doorvoerhaven voor goederen uit Azië en Afrika.

Bezienswaardigheden in Eilat

Eilat heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

1. Coral Beach Nature Reserve

Het Coral Beach Nature Reserve is een van de mooiste snorkel- en duiklocaties ter wereld. Het heldere water en de kleurrijke koraalriffen maken het tot een waar paradijs voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Het reservaat is te bereiken via een houten loopbrug die door het water loopt.

2. Timna Park

Timna Park is een natuurpark dat bekend staat om zijn bijzondere rotsformaties en oude kopermijnen. Er zijn hier verschillende wandelroutes uitgezet, die je langs de mooiste plekjes van het park voeren. Ook kun je hier een bezoek brengen aan de ‘Solomon’s Pillars’, een indrukwekkende rotsformatie die lijkt op een aantal pilaren.

3. Dolphin Reef

Dolphin Reef is een bijzondere attractie waar je kunt zwemmen met dolfijnen. Het is een natuurlijk rif waar een groep dolfijnen leeft. Je kunt hier niet alleen zwemmen met de dolfijnen, maar ook snorkelen en duiken. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

4. Red Canyon

De Red Canyon is een smalle kloof met hoge rode rotswanden. Het is een populaire wandelroute die je door het hart van de kloof voert. Onderweg kom je langs watervallen, natuurlijke zwembaden en prachtige uitzichtpunten. Het is een uitdagende wandeling, maar zeker de moeite waard.

Activiteiten in Eilat

Eilat is een paradijs voor liefhebbers van watersport. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt doen tijdens je verblijf in Eilat:

1. Duiken en snorkelen

Eilat staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en heldere water. Het is dan ook een van de beste plekken ter wereld om te duiken en snorkelen. Er zijn verschillende duikscholen en snorkelverhuurders in de stad te vinden.

2. Kitesurfen

De wind die langs de kust van Eilat waait, maakt het tot een ideale plek om te kitesurfen. Er zijn verschillende kitesurfscholen waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren.

3. Parasailen

Parasailen is een populaire activiteit in Eilat. Je zweeft hoog boven de zee en hebt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Er zijn verschillende aanbieders van parasailtochten in Eilat.

Eten en drinken in Eilat

Eilat heeft een gevarieerde keuken, met invloeden uit het Midden-Oosten en Europa. Hieronder vind je een aantal gerechten en drankjes die je zeker moet proberen tijdens je verblijf in Eilat:

1. Falafel

Falafel is een van de bekendste gerechten uit het Midden-Oosten. Het zijn gefrituurde balletjes van kikkererwten, die vaak worden geserveerd in een pitabroodje met salade en saus.

2. Shakshuka

Shakshuka is een gerecht van gepocheerde eieren in een saus van tomaten, paprika en ui. Het wordt vaak geserveerd als ontbijt of lunch.

3. Arak

Arak is een sterke drank die veel wordt gedronken in het Midden-Oosten. Het wordt gemaakt van anijs en heeft een zoete, kruidige smaak.

Conclusie

Eilat is een bijzondere stad met veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Het is een paradijs voor liefhebbers van watersport en heeft een gevarieerde keuken. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, Eilat heeft voor ieder wat wils. Een bezoek aan deze stad is dan ook zeker de moeite waard.

Gerelateerde onderwerpen