Israël Blog

El Al Israel Airline: Een overzicht van de geschiedenis, diensten en veiligheidsmaatregelen

El Al Israel Airline is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël en werd opgericht in 1948. Het is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest veilige luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In dit artikel zullen we de geschiedenis, diensten en veiligheidsmaatregelen van El Al Israel Airline bespreken.

Geschiedenis van El Al Israel Airline

El Al Israel Airline werd opgericht in 1948, kort na de oprichting van de staat Israël. Het doel van de luchtvaartmaatschappij was om de nieuwe staat te verbinden met de rest van de wereld en om Joodse immigranten naar Israël te brengen. In de beginjaren van de luchtvaartmaatschappij werden er voornamelijk vluchten uitgevoerd naar Europa en Noord-Amerika.

In de jaren 60 en 70 breidde El Al Israel Airline zijn diensten uit naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In 1986 werd El Al Israel Airline de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die passagiersvluchten uitvoerde met een Boeing 747-400. In de jaren 90 werd de luchtvaartmaatschappij geprivatiseerd en begon het met het moderniseren van zijn vloot.

Vandaag de dag vliegt El Al Israel Airline naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld, waaronder New York, Londen, Parijs, Bangkok en Johannesburg.

Diensten van El Al Israel Airline

El Al Israel Airline biedt een breed scala aan diensten aan boord van zijn vluchten. Passagiers kunnen genieten van heerlijke maaltijden, gratis drankjes en entertainment tijdens hun vlucht. De luchtvaartmaatschappij biedt ook speciale maaltijden aan voor passagiers met dieetwensen of religieuze voorschriften.

El Al Israel Airline heeft ook een frequent flyer-programma genaamd Matmid. Leden van het programma kunnen punten verdienen voor elke vlucht die ze maken en deze punten inwisselen voor gratis vluchten, upgrades en andere voordelen.

Daarnaast biedt El Al Israel Airline ook een speciale service aan voor passagiers met speciale behoeften, zoals mindervaliden en passagiers met baby’s. Deze service omvat hulp bij het in- en uitstappen van het vliegtuig, hulp bij het dragen van bagage en speciale maaltijden en stoelen aan boord.

Veiligheidsmaatregelen van El Al Israel Airline

El Al Israel Airline staat bekend om zijn strenge veiligheidsmaatregelen en wordt beschouwd als een van de meest veilige luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij heeft een zero-tolerance beleid ten aanzien van veiligheid en heeft een aantal maatregelen genomen om de veiligheid van zijn passagiers te waarborgen.

Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen van El Al Israel Airline is het uitvoeren van uitgebreide veiligheidscontroles op alle passagiers en hun bagage. Dit omvat het controleren van paspoorten, het uitvoeren van lichaamsscans en het doorzoeken van bagage op explosieven en andere verboden items.

Daarnaast heeft El Al Israel Airline ook een aantal andere veiligheidsmaatregelen genomen, zoals het gebruik van undercover beveiligingsagenten aan boord van vluchten en het trainen van het cabinepersoneel om verdachte activiteiten te herkennen en te rapporteren.

El Al Israel Airline heeft ook een speciale afdeling genaamd Shin Bet, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de luchtvaartmaatschappij. Deze afdeling werkt nauw samen met de Israëlische veiligheidsdiensten om de veiligheid van de luchtvaartmaatschappij te waarborgen.

Conclusie

El Al Israel Airline is een van de oudste en meest veilige luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij heeft een rijke geschiedenis en biedt een breed scala aan diensten aan boord van zijn vluchten. Daarnaast heeft El Al Israel Airline een aantal strenge veiligheidsmaatregelen genomen om de veiligheid van zijn passagiers te waarborgen. Als u op zoek bent naar een veilige en betrouwbare luchtvaartmaatschappij, dan is El Al Israel Airline zeker een goede keuze.

Gerelateerde onderwerpen