Israël Blog

El Al Israel Airlines: De nationale luchtvaartmaatschappij van Israël

El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël en werd opgericht in 1948. Het is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en service. El Al is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die nog steeds gebruik maakt van beveiligingsmaatregelen zoals het screenen van passagiers en bagage voorafgaand aan de vlucht.

Geschiedenis van El Al Israel Airlines

El Al werd opgericht in 1948, kort na de oprichting van de staat Israël. Het doel van de luchtvaartmaatschappij was om de nieuwe staat te verbinden met de rest van de wereld en om Joodse immigranten naar Israël te brengen. In de beginjaren vloog El Al voornamelijk naar Europese bestemmingen, maar later werden ook vluchten naar Noord-Amerika en Azië toegevoegd.

El Al heeft een turbulente geschiedenis gehad, met verschillende terroristische aanslagen en andere veiligheidsincidenten. In 1970 werd een El Al-vlucht gekaapt door Palestijnse terroristen en gedwongen te landen in Jordanië. De Israëlische regering lanceerde een reddingsoperatie, bekend als Operatie Entebbe, om de gegijzelde passagiers te bevrijden. In 1985 werd een El Al-vlucht getroffen door een granaat op de luchthaven van Athene, waarbij drie passagiers omkwamen. In 2002 werd een El Al-vlucht beschoten door een Palestijnse militant in Mombasa, Kenia, maar de piloot slaagde erin om het vliegtuig veilig te landen.

Veiligheid bij El Al Israel Airlines

El Al staat bekend om zijn strenge veiligheidsmaatregelen. Passagiers worden gescreend voordat ze aan boord gaan van het vliegtuig en er zijn extra beveiligingsmaatregelen op de luchthaven. El Al heeft ook een speciale eenheid van luchtvaartbeveiligingsofficieren die aan boord van vluchten reizen om de veiligheid te waarborgen.

El Al is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die nog steeds gebruik maakt van beveiligingsmaatregelen zoals het screenen van passagiers en bagage voorafgaand aan de vlucht. Dit is een reactie op de vele terroristische aanslagen die de luchtvaartindustrie hebben getroffen in de afgelopen decennia. El Al heeft ook geïnvesteerd in nieuwe technologieën om de veiligheid te verbeteren, zoals gezichtsherkenning en biometrische identificatie.

Bestemmingen van El Al Israel Airlines

El Al vliegt naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Enkele van de populairste bestemmingen zijn New York, Londen, Parijs, Amsterdam, Bangkok en Hong Kong.

El Al heeft ook codeshare-overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Delta Air Lines, Air France en KLM. Dit betekent dat passagiers van El Al kunnen profiteren van een groter netwerk van bestemmingen en naadloze verbindingen tussen vluchten.

Service bij El Al Israel Airlines

El Al staat bekend om zijn uitstekende service aan boord van vluchten. Passagiers kunnen genieten van een breed scala aan maaltijden en drankjes, evenals entertainmentopties zoals films, tv-programma’s en muziek. El Al biedt ook speciale maaltijden aan voor passagiers met dieetbeperkingen of religieuze voorschriften.

El Al heeft ook een frequent flyer-programma genaamd Matmid, waarmee passagiers punten kunnen verdienen voor elke vlucht die ze maken. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor gratis vluchten, upgrades en andere voordelen.

Conclusie

El Al Israel Airlines is een van de oudste en meest gerespecteerde luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het staat bekend om zijn strenge veiligheidsmaatregelen en uitstekende service aan boord van vluchten. Met een uitgebreid netwerk van bestemmingen over de hele wereld en codeshare-overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen, is El Al een populaire keuze voor reizigers die naar Israël willen vliegen en daarbuiten.

Gerelateerde onderwerpen