Israël Blog

El Al Israel Airlines: De nationale luchtvaartmaatschappij van Israël

El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël en werd opgericht in 1948. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Tel Aviv en de belangrijkste hub is de internationale luchthaven Ben Gurion. El Al is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van El Al Israel Airlines

El Al werd opgericht in 1948, kort na de oprichting van de staat Israël. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht om de nieuwe staat te verbinden met de rest van de wereld en om de Joodse diaspora te helpen terugkeren naar hun thuisland. De eerste vlucht van El Al vond plaats op 15 september 1948 vanuit Genève naar Tel Aviv.

El Al heeft een turbulente geschiedenis gehad vanwege de politieke situatie in het Midden-Oosten. In de jaren ’60 en ’70 werd de luchtvaartmaatschappij geconfronteerd met een aantal terroristische aanslagen, waaronder de beruchte aanslag op vlucht 426 in 1972. Sindsdien heeft El Al een reputatie opgebouwd als een van de meest veilige luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Bestemmingen en vloot

El Al vliegt naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van meer dan 40 vliegtuigen, waaronder Boeing 737’s, 747’s, 767’s en 777’s.

El Al heeft onlangs aangekondigd dat het zijn vloot zal moderniseren en uitbreiden met nieuwe vliegtuigen, waaronder de Boeing 787 Dreamliner. Dit zal de luchtvaartmaatschappij in staat stellen om nieuwe bestemmingen toe te voegen en de klantervaring te verbeteren.

Service en klantervaring

El Al staat bekend om zijn uitstekende service en klantervaring. De luchtvaartmaatschappij biedt een breed scala aan diensten aan boord, waaronder gratis maaltijden en drankjes, entertainment en Wi-Fi. Passagiers kunnen ook gebruik maken van de El Al Lounge op de luchthaven, waar ze kunnen ontspannen en genieten van gratis hapjes en drankjes.

El Al heeft ook een loyaliteitsprogramma genaamd Matmid, waarmee passagiers punten kunnen verdienen voor elke vlucht die ze maken. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor gratis vluchten, upgrades en andere voordelen.

Veiligheid en beveiliging

El Al heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest veilige luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij heeft een strikt veiligheidsbeleid en maakt gebruik van geavanceerde technologieën om passagiers en bemanning te beschermen.

El Al heeft ook een uitgebreid beveiligingsproces op de luchthaven, waarbij passagiers worden gescreend voordat ze aan boord gaan van het vliegtuig. Dit omvat onder andere het controleren van bagage en het uitvoeren van lichaamsscans.

Conclusie

El Al Israel Airlines is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis. De luchtvaartmaatschappij heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid, service en klantervaring. Met een moderne vloot en een uitgebreid netwerk van bestemmingen over de hele wereld, is El Al een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele vlucht.

Gerelateerde onderwerpen