Israël Blog

Eurovision Israel 2021

Eurovision Israel 2021

Na een jaar van afwezigheid vanwege de COVID-19 pandemie, keert het Eurovisie Songfestival terug in 2021. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in Israël, nadat de Israëlische zangeres Netta Barzilai in 2018 het festival won met haar nummer “Toy”.

Locatie en data

Het Eurovisie Songfestival 2021 zal plaatsvinden in de stad Tel Aviv, in het International Convention Center. De halve finales zullen plaatsvinden op 18 en 20 mei, terwijl de grote finale op 22 mei zal plaatsvinden.

Deelnemende landen

Er zullen in totaal 39 landen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2021, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Israël, als gastland, is automatisch gekwalificeerd voor de finale.

De Israëlische inzending

De Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2021 is Eden Alene, een 20-jarige zangeres van Ethiopische en Israëlische afkomst. Ze zal het nummer “Set Me Free” zingen, geschreven door Doron Medalie en Idan Raichel.

COVID-19 maatregelen

Vanwege de aanhoudende COVID-19 pandemie zullen er verschillende maatregelen worden genomen tijdens het Eurovisie Songfestival 2021. Zo zal er een beperkt aantal toeschouwers worden toegestaan in de zaal, en zullen er strenge hygiënemaatregelen worden genomen om de veiligheid van deelnemers en personeel te waarborgen.

Conclusie

Het Eurovisie Songfestival 2021 in Israël belooft een spannend en uniek evenement te worden, met deelnemers uit verschillende landen en een mix van muziekstijlen. Ondanks de uitdagingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt, zal het festival doorgaan en hopelijk een bron van vreugde en vermaak zijn voor miljoenen kijkers over de hele wereld.

Gerelateerde onderwerpen