Israël Blog

Flights to Israel: Alles wat je moet weten

Israël is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en religie. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als je van plan bent om naar Israël te reizen, is het belangrijk om te weten hoe je er kunt komen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over vluchten naar Israël.

Waarom naar Israël reizen?

Israël heeft veel te bieden voor toeristen. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met veel historische en religieuze bezienswaardigheden. Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, is een van de oudste steden ter wereld en heeft veel heilige plaatsen voor joden, christenen en moslims. Andere populaire toeristische attracties zijn de Dode Zee, de stad Tel Aviv en de oude stad van Akko.

Naast de historische en religieuze bezienswaardigheden heeft Israël ook een bruisende moderne cultuur. Tel Aviv staat bekend om zijn nachtleven, stranden en restaurants. Het land heeft ook een bloeiende kunst- en muziekscene.

Welke luchthavens zijn er in Israël?

Israël heeft twee belangrijke luchthavens: Ben Gurion International Airport en Ovda Airport. Ben Gurion International Airport is de grootste en drukste luchthaven van Israël en ligt ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv. Ovda Airport ligt in het zuiden van Israël en wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten naar toeristische bestemmingen in de regio.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Israël?

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Israël aanbieden. Enkele van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die naar Israël vliegen zijn:

 • El Al Israel Airlines
 • Air Canada
 • Air France
 • British Airways
 • Delta Air Lines
 • Lufthansa
 • Turkish Airlines
 • United Airlines

Naast deze luchtvaartmaatschappijen zijn er ook veel andere luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Israël aanbieden, waaronder low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Wizz Air.

Wanneer is de beste tijd om naar Israël te reizen?

De beste tijd om naar Israël te reizen hangt af van wat je wilt doen en zien. De zomermaanden (juni-augustus) zijn erg warm en druk, maar zijn wel de beste tijd om naar het strand te gaan. De wintermaanden (december-februari) zijn koeler en minder druk, maar het kan wel regenachtig zijn. De lente (maart-mei) en de herfst (september-november) zijn over het algemeen de beste tijd om te reizen, omdat het weer mild is en er minder toeristen zijn.

Wat zijn de reisvereisten voor Israël?

Als je naar Israël reist, heb je een geldig paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Afhankelijk van je nationaliteit heb je mogelijk ook een visum nodig. Als je minder dan 90 dagen in Israël verblijft, heb je geen visum nodig als je uit een van de volgende landen komt:

 • Europese Unie
 • Australië
 • Canada
 • Japan
 • New Zealand
 • Zuid-Korea
 • Verenigde Staten

Als je uit een ander land komt, moet je mogelijk een visum aanvragen voordat je naar Israël reist. Het is belangrijk om de meest recente informatie te controleren voordat je naar Israël reist, omdat de reisvereisten kunnen veranderen.

Wat zijn de COVID-19 reisvereisten voor Israël?

Vanwege de COVID-19 pandemie zijn er momenteel extra reisvereisten voor Israël. Alle reizigers moeten een negatieve COVID-19 PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur voordat ze naar Israël reizen. Bij aankomst in Israël moeten reizigers opnieuw een COVID-19 PCR-test ondergaan en in quarantaine gaan totdat de testresultaten bekend zijn. Reizigers moeten ook een gezondheidsverklaring invullen voordat ze naar Israël reizen.

Conclusie

Israël is een fascinerende bestemming met veel te bieden voor toeristen. Als je van plan bent om naar Israël te reizen, zijn er veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Israël aanbieden. Het is belangrijk om de reisvereisten te controleren voordat je naar Israël reist, vooral vanwege de COVID-19 pandemie. Met de juiste planning en voorbereiding kun je genieten van een onvergetelijke reis naar Israël.

Gerelateerde onderwerpen