Israël Blog

Fun Facts About Israel

Fun Facts About Israel

Israël is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook een land vol verrassingen en interessante feiten. Hier zijn enkele leuke feiten over Israël die je misschien nog niet wist.

1. Israël heeft de hoogste concentratie van start-ups ter wereld

Israël heeft de hoogste concentratie van start-ups ter wereld, met meer dan 6.000 start-ups in het land. Dit is meer dan Silicon Valley in de Verenigde Staten. Israëlische start-ups hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van technologieën zoals USB-flashstations, Waze en de Iron Dome.

2. Israël heeft de meeste musea per hoofd van de bevolking

Israël heeft de meeste musea per hoofd van de bevolking ter wereld. Er zijn meer dan 200 musea in het land, variërend van archeologische musea tot kunstmusea en wetenschapsmusea.

3. Israël heeft de laagste ligging op aarde

De Dode Zee, gelegen in Israël, is de laagste ligging op aarde op 430,5 meter onder de zeespiegel. Het is ook het zoutste meer ter wereld, waardoor het onmogelijk is om te zinken.

4. Israël heeft de hoogste levensverwachting in het Midden-Oosten

Israël heeft de hoogste levensverwachting in het Midden-Oosten en een van de hoogste ter wereld. De gemiddelde levensverwachting in Israël is 83 jaar.

5. Israël heeft de grootste concentratie van veganisten ter wereld

Israël heeft de grootste concentratie van veganisten ter wereld, met ongeveer 5% van de bevolking die veganistisch is. Tel Aviv is ook uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld.

6. Israël heeft de hoogste ratio van universitair opgeleide bevolking ter wereld

Israël heeft de hoogste ratio van universitair opgeleide bevolking ter wereld, met meer dan 50% van de bevolking die een hogere opleiding heeft gevolgd.

7. Israël heeft de grootste concentratie van Holocaust-overlevenden ter wereld

Israël heeft de grootste concentratie van Holocaust-overlevenden ter wereld, met meer dan 200.000 overlevenden die momenteel in het land wonen.

8. Israël heeft de grootste concentratie van UNESCO-werelderfgoedsites ter wereld

Israël heeft de grootste concentratie van UNESCO-werelderfgoedsites ter wereld, met 9 sites die op de lijst staan, waaronder de oude stad van Jeruzalem, Masada en de Bahá’í-tuinen in Haifa.

9. Israël heeft de grootste concentratie van hi-tech bedrijven buiten de Verenigde Staten

Israël heeft de grootste concentratie van hi-tech bedrijven buiten de Verenigde Staten, met meer dan 4.000 bedrijven in het land. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van technologieën zoals USB-flashstations, Waze en de Iron Dome.

10. Israël heeft de grootste concentratie van veganistische restaurants ter wereld

Israël heeft de grootste concentratie van veganistische restaurants ter wereld, met meer dan 400 veganistische restaurants in het land. Tel Aviv is ook uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld.

Israël is een land vol verrassingen en interessante feiten. Of je nu geïnteresseerd bent in technologie, geschiedenis, cultuur of voeding, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken in Israël.

Gerelateerde onderwerpen