Israël Blog

Google in Israel: Een kijkje in de geschiedenis en huidige situatie

Google is een van de grootste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Het is een zoekmachine die dagelijks door miljoenen mensen wordt gebruikt om informatie te vinden over allerlei onderwerpen. Maar hoe zit het met Google in Israël? In dit artikel zullen we de geschiedenis van Google in Israël onderzoeken en kijken naar de huidige situatie.

Geschiedenis van Google in Israël

Google heeft een lange geschiedenis in Israël. Het bedrijf opende zijn eerste kantoor in Israël in 2006 en sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de Israëlische tech-industrie. Het kantoor van Google in Israël is gevestigd in Tel Aviv en heeft meer dan 500 werknemers.

Google heeft in de loop der jaren verschillende Israëlische bedrijven overgenomen, waaronder Waze, een populaire navigatie-app. Waze werd in 2013 overgenomen door Google voor een bedrag van $ 1,3 miljard. Het bedrijf heeft ook verschillende andere Israëlische start-ups overgenomen, waaronder SlickLogin, een bedrijf dat zich richt op beveiligingstechnologieën.

Google heeft ook geïnvesteerd in Israëlische start-ups. In 2015 kondigde Google aan dat het $ 20 miljoen zou investeren in Israëlische start-ups. Het bedrijf heeft ook een incubatorprogramma in Israël, genaamd Campus Tel Aviv, dat start-ups helpt bij het opzetten en opschalen van hun bedrijf.

Huidige situatie van Google in Israël

Google blijft groeien en uitbreiden in Israël. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het zijn kantoor in Tel Aviv zal uitbreiden en een nieuw kantoor zal openen in Haifa. Het nieuwe kantoor zal zich richten op onderzoek en ontwikkeling en zal zich richten op het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor Google.

Google blijft ook investeren in Israëlische start-ups. In 2019 kondigde Google aan dat het $ 150 miljoen zou investeren in Israëlische start-ups. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het een nieuw programma zal lanceren genaamd Google for Startups, dat zich zal richten op het ondersteunen van Israëlische start-ups.

Google heeft ook samengewerkt met Israëlische bedrijven en organisaties om nieuwe technologieën te ontwikkelen. In 2018 kondigde Google aan dat het zou samenwerken met de Israëlische regering om een ​​nieuw programma te lanceren genaamd Digital Israel. Het programma heeft tot doel de digitale economie van Israël te stimuleren en nieuwe technologieën te ontwikkelen.

Impact van Google op de Israëlische tech-industrie

Google heeft een enorme impact gehad op de Israëlische tech-industrie. Het bedrijf heeft geholpen bij het opzetten van nieuwe start-ups en heeft geïnvesteerd in bestaande bedrijven. Google heeft ook geholpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën en heeft samengewerkt met Israëlische bedrijven en organisaties om de digitale economie van Israël te stimuleren.

Google heeft ook geholpen bij het aantrekken van andere grote tech-bedrijven naar Israël. Veel andere grote tech-bedrijven, waaronder Microsoft, Apple en Intel, hebben kantoren in Israël geopend en hebben geïnvesteerd in Israëlische start-ups.

Conclusie

Google heeft een belangrijke rol gespeeld in de Israëlische tech-industrie. Het bedrijf heeft geholpen bij het opzetten van nieuwe start-ups, heeft geïnvesteerd in bestaande bedrijven en heeft samengewerkt met Israëlische bedrijven en organisaties om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Google blijft groeien en uitbreiden in Israël en zal naar verwachting een belangrijke rol blijven spelen in de Israëlische tech-industrie.

Gerelateerde onderwerpen