Israël Blog

Inentingen Israel: Wat je moet weten voordat je op reis gaat

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de inentingen die je nodig hebt. Israel is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, maar het is ook een land waar bepaalde ziektes voorkomen die je kunt voorkomen door je te laten vaccineren. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over inentingen voor Israel.

Welke inentingen heb je nodig voor Israel?

Als je naar Israel reist, zijn er een aantal inentingen die je nodig hebt om te krijgen. De meest voorkomende inentingen zijn:

  • Hepatitis A
  • Hepatitis B
  • Tyfus
  • Difterie
  • Tetanus
  • Polio
  • Mazelen, Bof en Rodehond (MMR)

Als je van plan bent om naar gebieden te reizen waar malaria voorkomt, moet je ook een malariapreventiebehandeling krijgen. Dit geldt vooral als je van plan bent om naar het zuiden van Israel te reizen, waar malaria voorkomt.

Het is belangrijk om te weten dat sommige van deze inentingen een aantal weken voor je reis moeten worden gegeven om volledig effectief te zijn. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het plannen van je inentingen.

Waar kun je inentingen krijgen voor Israel?

Je kunt inentingen krijgen bij je huisarts of bij een reiskliniek. Het is belangrijk om te weten dat sommige inentingen niet worden gedekt door je zorgverzekering, dus het kan zijn dat je hiervoor moet betalen. Het is ook een goed idee om te controleren of je zorgverzekering de kosten van een eventuele malariapreventiebehandeling dekt.

Als je naar Israel reist vanuit een land waar gele koorts voorkomt, moet je ook een gele koorts vaccinatie hebben. Dit geldt bijvoorbeeld als je vanuit Afrika of Zuid-Amerika naar Israel reist. In dit geval moet je de vaccinatie minstens 10 dagen voor je reis hebben gekregen en moet je een internationaal vaccinatiebewijs kunnen tonen.

Andere gezondheidsrisico’s in Israel

Naast de inentingen die je nodig hebt voor Israel, zijn er ook andere gezondheidsrisico’s waar je rekening mee moet houden. Zo kan de zon in Israel erg fel zijn, vooral in de zomermaanden. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème te gebruiken en een hoed of pet te dragen.

Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het eten en drinken in Israel. Het kraanwater is over het algemeen veilig om te drinken, maar het is een goed idee om flessenwater te drinken als je gevoelig bent voor maagproblemen. Ook is het verstandig om geen kraanwater te gebruiken om je tanden te poetsen.

Als je van plan bent om te zwemmen in de Dode Zee, is het belangrijk om te weten dat het zoutgehalte van het water erg hoog is. Dit kan leiden tot irritatie van de ogen en de huid. Het is daarom een goed idee om je ogen en huid goed te beschermen voordat je het water ingaat.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de inentingen die je nodig hebt. Hepatitis A en B, tyfus, difterie, tetanus, polio en MMR zijn de meest voorkomende inentingen die je nodig hebt. Als je van plan bent om naar gebieden te reizen waar malaria voorkomt, moet je ook een malariapreventiebehandeling krijgen. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het plannen van je inentingen, omdat sommige inentingen een aantal weken voor je reis moeten worden gegeven om volledig effectief te zijn.

Naast de inentingen zijn er ook andere gezondheidsrisico’s waar je rekening mee moet houden, zoals de felle zon en het eten en drinken in Israel. Door jezelf goed te beschermen en voorzichtig te zijn, kun je ervoor zorgen dat je gezond blijft tijdens je reis naar Israel.

Gerelateerde onderwerpen