Israël Blog

Inentingen Israel: Wat je moet weten voordat je op reis gaat

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de inentingen die je nodig hebt. Israel is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, maar het is ook een land waar bepaalde ziektes voorkomen die je kunt voorkomen door je te laten vaccineren. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over inentingen voor Israel.

Welke inentingen heb je nodig voor Israel?

Als je naar Israel reist, zijn er een aantal inentingen die je nodig hebt om te krijgen. De meest voorkomende inentingen zijn:

  • Hepatitis A
  • Hepatitis B
  • Tyfus
  • Difterie
  • Tetanus
  • Polio
  • Mazelen, Bof en Rodehond (MMR)

Als je van plan bent om naar gebieden te reizen waar malaria voorkomt, moet je ook een malariapreventiebehandeling krijgen. Dit geldt vooral als je van plan bent om naar het zuiden van Israel te reizen, waar malaria voorkomt.

Het is belangrijk om te weten dat sommige van deze inentingen een aantal weken voor je reis moeten worden gegeven om volledig effectief te zijn. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het plannen van je inentingen.

Waar kun je inentingen krijgen voor Israel?

Je kunt inentingen krijgen bij je huisarts of bij een reiskliniek. Het is belangrijk om te weten dat sommige inentingen niet worden gedekt door je zorgverzekering, dus het kan zijn dat je hiervoor moet betalen. Het is ook een goed idee om te controleren of je zorgverzekering de kosten van een eventuele malariapreventiebehandeling dekt.

Als je naar Israel reist vanuit een land waar gele koorts voorkomt, moet je ook een gele koorts vaccinatie hebben. Dit geldt bijvoorbeeld als je vanuit Afrika of Zuid-Amerika naar Israel reist. In dit geval moet je de vaccinatie minstens 10 dagen voor je reis hebben gekregen en moet je een internationaal vaccinatiebewijs kunnen tonen.

Andere gezondheidsrisico’s in Israel

Naast de inentingen die je nodig hebt voor Israel, zijn er ook andere gezondheidsrisico’s waar je rekening mee moet houden. Zo kan de zon in Israel erg fel zijn, dus het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Dit betekent dat je een hoed of pet moet dragen en zonnebrandcrème moet gebruiken met een hoge beschermingsfactor.

Als je van plan bent om te zwemmen in de Dode Zee, moet je weten dat het water erg zout is en dat het kan leiden tot huidirritatie. Het is ook belangrijk om te weten dat er in sommige delen van Israel teken voorkomen die de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Zorg er dus voor dat je jezelf goed beschermt tegen tekenbeten als je gaat wandelen of kamperen.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de inentingen die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het plannen van je inentingen, zodat je volledig beschermd bent tegen ziektes die in Israel voorkomen. Vergeet ook niet om jezelf te beschermen tegen andere gezondheidsrisico’s, zoals de felle zon en tekenbeten. Met de juiste voorbereiding kun je volop genieten van al het moois dat Israel te bieden heeft!

Gerelateerde onderwerpen