Israël Blog

Israel Adesanya vs Alex Pereira: Een strijd tussen twee kampioenen

Op 23 oktober 2021 zal de langverwachte rematch tussen Israel Adesanya en Alex Pereira plaatsvinden in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Beide vechters zijn kampioenen in hun respectievelijke organisaties en hebben een geschiedenis met elkaar. In dit artikel zullen we de achtergrond van deze rivaliteit bespreken en wat we kunnen verwachten van deze epische strijd.

De achtergrond

Israel Adesanya en Alex Pereira hebben elkaar voor het eerst ontmoet in 2017 tijdens een kickbokswedstrijd in China. Pereira won de wedstrijd door middel van een knock-out in de derde ronde. Adesanya was op dat moment nog niet zo bekend als hij nu is, maar hij was al wel een opkomende ster in de kickbokswereld.

Na de nederlaag tegen Pereira besloot Adesanya om zich te richten op het MMA. Hij tekende bij de UFC en begon aan een indrukwekkende reeks overwinningen. In 2019 won hij de interim-titel in de middengewicht divisie en later dat jaar versloeg hij Robert Whittaker om de onbetwiste kampioen te worden.

Pereira bleef ondertussen actief in het kickboksen en won in 2018 de Glory middengewicht titel. Hij verdedigde de titel met succes en won ook de interim-titel in de lichtzwaargewicht divisie. In 2020 tekende hij bij ONE Championship, waar hij de middengewicht titel won.

De rivaliteit

Na de nederlaag tegen Pereira in 2017 was Adesanya vastbesloten om wraak te nemen. Hij sprak vaak over zijn verlangen om Pereira opnieuw te ontmoeten en hem te verslaan. Pereira reageerde op zijn beurt door te zeggen dat hij Adesanya opnieuw zou verslaan als ze elkaar zouden ontmoeten.

De rivaliteit tussen de twee vechters werd verder aangewakkerd toen Adesanya in 2019 een interview gaf waarin hij zei dat hij Pereira niet als een echte kampioen beschouwde omdat hij nog nooit in de UFC had gevochten. Pereira reageerde hierop door te zeggen dat hij Adesanya zou verslaan in zowel het kickboksen als het MMA.

Deze woordenwisselingen leidden uiteindelijk tot de aankondiging van de rematch tussen Adesanya en Pereira. De wedstrijd zal plaatsvinden in de UFC, waar Adesanya nog steeds de middengewicht kampioen is.

Wat kunnen we verwachten?

De rematch tussen Adesanya en Pereira belooft een spannende strijd te worden tussen twee van de beste vechters in hun respectievelijke sporten. Adesanya is een technisch begaafde vechter met een uitstekende verdediging en een dodelijke precisie in zijn stoten en trappen. Pereira is een agressieve vechter met een krachtige stoot en een indrukwekkend knock-out record.

De vraag is of Adesanya zijn verlies tegen Pereira in 2017 kan goedmaken. Hij heeft sindsdien veel geleerd en heeft zich ontwikkeld tot een van de beste MMA-vechters ter wereld. Maar Pereira is ook gegroeid als vechter en heeft bewezen dat hij een waardige kampioen is in het kickboksen en het MMA.

De wedstrijd zal waarschijnlijk een staand gevecht worden, waarbij beide vechters hun stoot- en traptechnieken zullen gebruiken om de ander te verslaan. Het is moeilijk te voorspellen wie er zal winnen, maar het belooft een epische strijd te worden tussen twee kampioenen die elkaar goed kennen.

Conclusie

De rematch tussen Israel Adesanya en Alex Pereira is een van de meest verwachte gevechten van het jaar. Beide vechters zijn kampioenen in hun respectievelijke organisaties en hebben een geschiedenis met elkaar. De rivaliteit tussen de twee vechters is al jaren aan de gang en zal eindelijk worden beslist op 23 oktober 2021 in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

Wat er ook gebeurt, deze wedstrijd belooft een spannende strijd te worden tussen twee van de beste vechters ter wereld. Of Adesanya zijn verlies tegen Pereira kan goedmaken, zal blijken op de avond zelf. Maar één ding is zeker: dit wordt een gevecht om nooit te vergeten.

Gerelateerde onderwerpen