Israël Blog

Israel Adesanya vs Alex Pereira: Een strijd tussen twee kampioenen

Op 23 oktober 2021 zal de langverwachte rematch tussen Israel Adesanya en Alex Pereira plaatsvinden in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Beide vechters zijn kampioenen in hun respectievelijke organisaties en hebben een geschiedenis met elkaar. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de rivaliteit tussen Adesanya en Pereira en wat we kunnen verwachten van hun aanstaande gevecht.

De rivaliteit tussen Adesanya en Pereira

De rivaliteit tussen Adesanya en Pereira begon in 2017 toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten in de Glory Kickboxing-organisatie. Pereira won dat gevecht door middel van een knock-out in de tweede ronde. Adesanya was destijds nog niet zo bekend als hij nu is, maar hij was vastbesloten om terug te komen en zijn revanche te nemen.

In 2018 ontmoetten de twee elkaar opnieuw in de Glory Kickboxing-organisatie. Dit keer was het Adesanya die de overwinning behaalde door middel van een unanieme beslissing van de jury. Dit was een belangrijke overwinning voor Adesanya, omdat het hem hielp zijn naam te vestigen als een van de beste kickboksers ter wereld.

Na deze overwinning stapte Adesanya over naar het MMA en tekende bij de UFC. Hij bleef echter geïnteresseerd in een rematch tegen Pereira en daagde hem uit om hem te volgen naar de MMA. Pereira nam de uitdaging aan en tekende ook bij de UFC.

De vechtstijlen van Adesanya en Pereira

Beide vechters hebben een indrukwekkende staat van dienst in het kickboksen en hebben hun vaardigheden overgebracht naar het MMA. Adesanya staat bekend om zijn precisie en technische vaardigheden, terwijl Pereira bekend staat om zijn kracht en agressie.

Adesanya heeft een record van 21 overwinningen en 1 nederlaag in het MMA. Hij is de huidige UFC middengewicht kampioen en heeft indrukwekkende overwinningen behaald tegen vechters als Robert Whittaker, Kelvin Gastelum en Paulo Costa. Adesanya is een meester in het afstand houden en het landen van precieze stoten en trappen.

Pereira heeft een record van 3 overwinningen en 1 nederlaag in het MMA. Hij is de huidige Glory Kickboxing middengewicht kampioen en heeft indrukwekkende knock-outs behaald tegen vechters als Simon Marcus en Artem Vakhitov. Pereira is een agressieve vechter die bekend staat om zijn krachtige stoten en trappen.

Wat kunnen we verwachten van het gevecht?

Het gevecht tussen Adesanya en Pereira zal een van de meest verwachte gevechten van het jaar zijn. Beide vechters hebben een geschiedenis met elkaar en hebben veel te bewijzen. Adesanya zal willen bewijzen dat zijn overwinning op Pereira in 2018 geen toevalstreffer was en dat hij de betere vechter is. Pereira zal willen bewijzen dat hij de sterkere vechter is en dat hij Adesanya kan verslaan in zowel het kickboksen als het MMA.

Het gevecht zal waarschijnlijk een staand gevecht zijn, waarbij beide vechters hun kickboksvaardigheden zullen gebruiken. Adesanya zal proberen om op afstand te blijven en precieze stoten en trappen te landen, terwijl Pereira zal proberen om dichtbij te komen en krachtige stoten en trappen te landen.

Het gevecht kan op elk moment eindigen, omdat beide vechters de kracht hebben om elkaar knock-out te slaan. Het zal interessant zijn om te zien hoe Adesanya zich zal aanpassen aan de agressieve stijl van Pereira en of Pereira in staat zal zijn om Adesanya te raken met zijn krachtige stoten en trappen.

Conclusie

De rematch tussen Israel Adesanya en Alex Pereira is een gevecht waar veel mensen naar uitkijken. Beide vechters zijn kampioenen in hun respectievelijke organisaties en hebben een geschiedenis met elkaar. Het gevecht zal waarschijnlijk een staand gevecht zijn, waarbij beide vechters hun kickboksvaardigheden zullen gebruiken. Het zal interessant zijn om te zien hoe Adesanya zich zal aanpassen aan de agressieve stijl van Pereira en of Pereira in staat zal zijn om Adesanya te raken met zijn krachtige stoten en trappen. Het gevecht kan op elk moment eindigen, omdat beide vechters de kracht hebben om elkaar knock-out te slaan. We kunnen niet wachten om te zien wie er als winnaar uit de strijd zal komen.

Gerelateerde onderwerpen