Israël Blog

Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum 5th Round

De vijfde ronde van de wedstrijd tussen Israel Adesanya en Kelvin Gastelum was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Het was een strijd tussen twee van de beste vechters in de wereld, die alles gaven wat ze hadden om de overwinning te behalen.

De achtergrond van de wedstrijd

Israel Adesanya en Kelvin Gastelum stonden tegenover elkaar in de co-main event van UFC 236 op 13 april 2019. De wedstrijd was een interim-titelgevecht voor het middengewicht, wat betekende dat de winnaar zou strijden tegen de regerende kampioen, Robert Whittaker.

Adesanya was op dat moment een van de meest opwindende vechters in de UFC. Hij had een ongeslagen record van 16-0 en had indrukwekkende overwinningen behaald tegen topvechters als Anderson Silva en Derek Brunson. Gastelum was ook een gevaarlijke tegenstander, met een record van 15-3 en overwinningen tegen onder andere Michael Bisping en Jacare Souza.

De eerste vier rondes

De eerste vier rondes van de wedstrijd waren zeer competitief. Adesanya en Gastelum wisselden harde stoten uit en probeerden elkaar te overtreffen met hun vaardigheden. Adesanya leek de eerste ronde te winnen met zijn precisie en snelheid, maar Gastelum kwam terug in de tweede ronde met enkele krachtige stoten.

In de derde ronde leek Adesanya de overhand te hebben, met enkele harde trappen naar het lichaam van Gastelum. Maar Gastelum bleef vechten en won de vierde ronde met enkele krachtige stoten en takedowns.

De vijfde ronde

Met de score gelijk na vier rondes, was de vijfde ronde van cruciaal belang voor beide vechters. Adesanya en Gastelum wisten dat de winnaar van deze ronde waarschijnlijk de interim-titel zou winnen en een kans zou krijgen om te vechten voor de echte titel.

De vijfde ronde begon met Adesanya die enkele harde trappen naar het lichaam van Gastelum landde. Maar Gastelum bleef vechten en probeerde Adesanya te overweldigen met zijn kracht. Hij landde enkele harde stoten en takedowns, waardoor Adesanya in de problemen kwam.

Maar Adesanya gaf niet op. Hij bleef vechten en landde enkele harde stoten van zijn eigen. Hij gebruikte zijn precisie en snelheid om Gastelum te raken en te ontwijken. Het was een intense strijd tussen twee vechters die alles gaven wat ze hadden.

De beslissing

Na vijf intense rondes was het tijd voor de beslissing. De juryleden hadden een moeilijke taak om te bepalen wie de winnaar was van deze wedstrijd. Uiteindelijk werd Israel Adesanya uitgeroepen tot de winnaar van de wedstrijd via unanieme beslissing.

De overwinning van Adesanya was een van de grootste momenten in zijn carrière. Hij had bewezen dat hij een van de beste vechters in de wereld was en verdiende de interim-titel van het middengewicht. Hij zou later de echte titel winnen door Robert Whittaker te verslaan in oktober 2019.

Conclusie

De vijfde ronde van de wedstrijd tussen Israel Adesanya en Kelvin Gastelum was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Het was een strijd tussen twee van de beste vechters in de wereld, die alles gaven wat ze hadden om de overwinning te behalen. Adesanya won uiteindelijk de wedstrijd via unanieme beslissing en verdiende de interim-titel van het middengewicht. Het was een onvergetelijke wedstrijd die fans nog lang zullen herinneren.

Gerelateerde onderwerpen