Israël Blog

Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum 5th Round

De vijfde ronde van de wedstrijd tussen Israel Adesanya en Kelvin Gastelum was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Het was een strijd tussen twee van de beste vechters in de wereld, die alles gaven wat ze hadden om de overwinning te behalen.

De achtergrond van de wedstrijd

Israel Adesanya en Kelvin Gastelum stonden tegenover elkaar in de co-main event van UFC 236 op 13 april 2019. De wedstrijd was een interim-titelgevecht voor het middengewicht, wat betekende dat de winnaar zou strijden tegen de regerende kampioen, Robert Whittaker.

Adesanya was op dat moment een van de meest opwindende vechters in de UFC. Hij had een ongeslagen record van 16-0 en had indrukwekkende overwinningen behaald tegen topvechters als Anderson Silva en Derek Brunson. Gastelum was ook een gevaarlijke tegenstander, met een record van 15-3 en overwinningen tegen onder andere Michael Bisping en Jacare Souza.

De eerste vier rondes

De eerste vier rondes van de wedstrijd waren zeer competitief. Adesanya en Gastelum wisselden harde stoten uit en probeerden elkaar te overtreffen met hun vaardigheden. Adesanya leek de eerste ronde te winnen door zijn precisie en snelheid, maar Gastelum kwam terug in de tweede ronde met enkele krachtige stoten.

In de derde ronde leek Adesanya de overhand te hebben, met enkele harde trappen en stoten die Gastelum deden wankelen. Maar Gastelum bleef vechten en kwam terug in de vierde ronde met enkele krachtige stoten en takedowns.

De vijfde ronde

Met de score gelijk na vier rondes, was de vijfde ronde cruciaal voor beide vechters. Adesanya en Gastelum wisten dat de winnaar van deze ronde waarschijnlijk de interim-titel zou winnen en een kans zou krijgen om te vechten voor de echte titel.

De vijfde ronde begon met Adesanya die probeerde Gastelum te raken met enkele harde stoten en trappen. Maar Gastelum bleef vechten en probeerde Adesanya te overweldigen met zijn kracht. De twee vechters wisselden harde stoten uit en probeerden elkaar te overtreffen met hun vaardigheden.

Halverwege de ronde leek Adesanya de overhand te hebben, met enkele harde trappen en stoten die Gastelum deden wankelen. Maar Gastelum bleef vechten en probeerde terug te komen met enkele krachtige stoten van zijn eigen.

Met nog minder dan een minuut te gaan in de ronde, leek Adesanya de overhand te hebben. Hij raakte Gastelum met enkele harde stoten en trappen, en Gastelum leek uitgeput en wankelend. Maar Gastelum bleef vechten en probeerde terug te komen met enkele wanhopige stoten.

De laatste paar seconden van de ronde waren ongelooflijk spannend, met beide vechters die alles gaven wat ze hadden om de overwinning te behalen. Uiteindelijk eindigde de ronde met Adesanya die Gastelum raakte met enkele harde stoten en trappen, en Gastelum die terugkwam met enkele wanhopige stoten.

De uitslag

Na vijf intense rondes werd de wedstrijd beslist door de jury. De juryleden gaven de overwinning aan Israel Adesanya, met scores van 48-46, 48-46 en 48-46. Adesanya werd de interim-kampioen van het middengewicht en verdiende een kans om te vechten voor de echte titel tegen Robert Whittaker.

Conclusie

De vijfde ronde van de wedstrijd tussen Israel Adesanya en Kelvin Gastelum was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Het was een strijd tussen twee van de beste vechters in de wereld, die alles gaven wat ze hadden om de overwinning te behalen. Uiteindelijk was het Adesanya die de overwinning behaalde en de interim-titel van het middengewicht verdiende.

Gerelateerde onderwerpen