Israël Blog

Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum 5th Round

De vijfde ronde van de wedstrijd tussen Israel Adesanya en Kelvin Gastelum was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Beide vechters gaven alles wat ze hadden en lieten zien waarom ze tot de top van hun gewichtsklasse behoren.

De achtergrond van de wedstrijd

Israel Adesanya en Kelvin Gastelum stonden tegenover elkaar in de co-main event van UFC 236 op 13 april 2019. De wedstrijd was voor de interim UFC middengewicht titel en de winnaar zou het opnemen tegen de regerende kampioen, Robert Whittaker.

Adesanya was op dat moment een van de meest opwindende vechters in de UFC. Hij had een ongeslagen record van 16-0 en had indrukwekkende overwinningen behaald tegen onder andere Anderson Silva en Derek Brunson. Gastelum was ook een gevaarlijke vechter met een record van 15-3 en had overwinningen behaald tegen onder andere Michael Bisping en Jacare Souza.

De eerste vier rondes

De eerste vier rondes van de wedstrijd waren zeer competitief. Adesanya gebruikte zijn lange bereik en precisie om Gastelum op afstand te houden en te raken met stoten en trappen. Gastelum daarentegen zocht de nabijheid en probeerde Adesanya te raken met krachtige stoten en takedowns.

Beide vechters hadden hun momenten in de wedstrijd. Adesanya leek de eerste twee rondes te winnen, terwijl Gastelum de derde ronde domineerde met een aantal krachtige stoten en takedowns. De vierde ronde was zeer competitief en het was moeilijk te zeggen wie de ronde had gewonnen.

De vijfde ronde

Met de wedstrijd op een gelijke stand van 2-2, kwam het allemaal neer op de vijfde en laatste ronde. Beide vechters wisten dat ze alles moesten geven om de overwinning te behalen.

De vijfde ronde was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Beide vechters gaven alles wat ze hadden en lieten zien waarom ze tot de top van hun gewichtsklasse behoren.

Adesanya begon de ronde sterk en raakte Gastelum met een aantal stoten en trappen. Gastelum leek echter niet onder de indruk en bleef druk uitoefenen op Adesanya. Hij raakte Adesanya met een aantal krachtige stoten en takedowns en leek de ronde te domineren.

Maar Adesanya gaf niet op. Hij bleef vechten en raakte Gastelum met een aantal precieze stoten en trappen. Hij leek de ronde te winnen, maar Gastelum gaf zich niet zomaar gewonnen.

Met nog enkele seconden te gaan in de ronde, raakte Gastelum Adesanya met een krachtige stoot die hem bijna neerhaalde. Adesanya wist echter te blijven staan en de ronde te eindigen met een aantal stoten en trappen van zijn eigen.

De uitslag

Na vijf intense rondes werd de wedstrijd overgelaten aan de jury. De juryleden waren verdeeld over wie de wedstrijd had gewonnen, maar uiteindelijk werd Adesanya uitgeroepen tot de winnaar via unanieme beslissing.

De overwinning van Adesanya was een van de grootste momenten in zijn carrière. Hij had laten zien dat hij een van de beste vechters in de UFC was en verdiende de kans om het op te nemen tegen de regerende kampioen, Robert Whittaker.

Conclusie

De vijfde ronde van de wedstrijd tussen Israel Adesanya en Kelvin Gastelum was een van de meest intense en spannende momenten in de geschiedenis van de UFC. Beide vechters gaven alles wat ze hadden en lieten zien waarom ze tot de top van hun gewichtsklasse behoren.

Adesanya wist uiteindelijk de overwinning te behalen via unanieme beslissing en verdiende de kans om het op te nemen tegen de regerende kampioen, Robert Whittaker. Het was een onvergetelijke wedstrijd die nog lang in het geheugen van UFC-fans zal blijven hangen.

Gerelateerde onderwerpen