Israël Blog

Israel Airlines: Een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen in Israël

Israël is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en religie. Het is ook een belangrijke bestemming voor zakenreizigers en toeristen van over de hele wereld. Om aan de vraag naar luchtvervoer te voldoen, zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen in Israël die passagiers vervoeren naar bestemmingen over de hele wereld. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Israël, hun geschiedenis, vloot en bestemmingen.

El Al Israel Airlines

El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël en werd opgericht in 1948. Het is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld die nog steeds in bedrijf is. El Al heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv en vliegt naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

El Al heeft een vloot van meer dan 40 vliegtuigen, waaronder Boeing 737’s, 747’s, 767’s en 787’s. Het bedrijf heeft ook een aantal vrachtvliegtuigen in dienst. El Al staat bekend om zijn hoge veiligheidsnormen en heeft in het verleden te maken gehad met terroristische aanslagen. Het bedrijf heeft daarom een uitgebreid beveiligingsprotocol en is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen ter wereld die gewapende beveiligingsagenten aan boord heeft.

Arkia Israeli Airlines

Arkia Israeli Airlines is een regionale luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in 1950. Het heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv en vliegt naar bestemmingen in Israël, Europa en het Midden-Oosten. Arkia heeft een vloot van ongeveer 20 vliegtuigen, waaronder Embraer E195’s en Airbus A321’s.

Arkia is vooral bekend om zijn chartervluchten en vakantiepakketten. Het bedrijf biedt ook binnenlandse vluchten aan in Israël en heeft een aantal populaire toeristische bestemmingen in zijn route-netwerk, waaronder Eilat, de Dode Zee en Jeruzalem.

Israir Airlines

Israir Airlines is een particuliere luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in 1989. Het heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv en vliegt naar bestemmingen in Europa, Azië en Afrika. Israir heeft een vloot van ongeveer 10 vliegtuigen, waaronder Airbus A320’s en ATR 72’s.

Israir is vooral bekend om zijn vakantiepakketten en chartervluchten. Het bedrijf biedt ook binnenlandse vluchten aan in Israël en heeft een aantal populaire toeristische bestemmingen in zijn route-netwerk, waaronder Eilat, de Dode Zee en Jeruzalem.

Sun D’Or International Airlines

Sun D’Or International Airlines is een dochteronderneming van El Al Israel Airlines en werd opgericht in 1977. Het heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv en vliegt naar bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Sun D’Or heeft een vloot van ongeveer 5 vliegtuigen, waaronder Boeing 737’s en 757’s.

Sun D’Or is vooral bekend om zijn chartervluchten en vakantiepakketten. Het bedrijf biedt ook binnenlandse vluchten aan in Israël en heeft een aantal populaire toeristische bestemmingen in zijn route-netwerk, waaronder Eilat, de Dode Zee en Jeruzalem.

Conclusie

Israël heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen die passagiers vervoeren naar bestemmingen over de hele wereld. El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël en heeft de grootste vloot en het grootste aantal bestemmingen. Arkia Israeli Airlines en Israir Airlines zijn regionale luchtvaartmaatschappijen die vooral bekend zijn om hun vakantiepakketten en chartervluchten. Sun D’Or International Airlines is een dochteronderneming van El Al en biedt voornamelijk chartervluchten aan.

Als u van plan bent om naar Israël te reizen, heeft u verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om luchtvaartmaatschappijen. Het is belangrijk om de tarieven, routes en diensten van elke luchtvaartmaatschappij te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Of u nu op zoek bent naar een luxe ervaring of een betaalbare optie, er is een luchtvaartmaatschappij in Israël die aan uw behoeften voldoet.

Gerelateerde onderwerpen