Israël Blog

Israel in World War Z

World War Z is een post-apocalyptische horrorfilm uit 2013, gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks. De film speelt zich af in een wereld die is overgenomen door zombies en volgt het verhaal van een voormalig VN-medewerker, Gerry Lane, die op zoek gaat naar een oplossing voor de zombieplaag. Een van de landen die in de film wordt genoemd, is Israël. In dit artikel zullen we kijken naar de rol van Israël in World War Z.

Israël als veilige haven

In de film wordt Israël gepresenteerd als een van de weinige landen die zich hebben voorbereid op de zombieplaag. Het land heeft een muur gebouwd rondom Jeruzalem en heeft een strikt immigratiebeleid. Alleen mensen die kunnen bewijzen dat ze niet geïnfecteerd zijn, worden toegelaten. Dit heeft Israël tot een veilige haven gemaakt voor de overlevenden van de zombieplaag.

Deze presentatie van Israël als een veilige haven is niet geheel onrealistisch. Israël is een land dat zich altijd heeft voorbereid op mogelijke bedreigingen. Het land heeft een van de beste legers ter wereld en heeft ervaring met het omgaan met terroristische dreigingen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Israël zich zou voorbereiden op een zombieplaag, als deze zich zou voordoen.

De tiende man

Een van de meest opvallende scènes in de film speelt zich af in Israël. Gerry Lane en zijn gezelschap zijn op zoek naar een oplossing voor de zombieplaag en besluiten om naar Israël te gaan, omdat ze hebben gehoord dat het land een oplossing heeft gevonden. Als ze aankomen bij de muur rondom Jeruzalem, worden ze tegengehouden door de Israëlische autoriteiten. Gerry Lane weet echter een manier om binnen te komen. Hij herinnert zich een Joods gezegde dat zegt dat als er negen mensen hetzelfde denken, de tiende persoon anders moet denken. Hij overtuigt de Israëlische autoriteiten ervan om hem binnen te laten, omdat hij de tiende man is die anders denkt.

Deze scène is gebaseerd op een echt Joods gezegde, dat bekend staat als de “tiende man-regel”. Dit gezegde stelt dat als er negen mensen hetzelfde denken, de tiende persoon verplicht is om anders te denken. Dit is een manier om groepsdenken te voorkomen en om ervoor te zorgen dat er altijd iemand is die kritisch blijft nadenken.

Israël als voorbeeld

De presentatie van Israël in World War Z als een land dat zich heeft voorbereid op de zombieplaag en als een veilige haven voor overlevenden, heeft Israël in een positief daglicht gesteld. Het land wordt gepresenteerd als een voorbeeld van hoe je je kunt voorbereiden op een ramp en hoe je kunt omgaan met een crisis. Dit is niet de eerste keer dat Israël op deze manier wordt gepresenteerd. Het land heeft een reputatie opgebouwd als een land dat zich goed kan aanpassen aan veranderende omstandigheden en dat in staat is om snel en effectief te handelen in noodsituaties.

De presentatie van Israël in World War Z kan dan ook worden gezien als een bevestiging van deze reputatie. Het land wordt gepresenteerd als een voorbeeld van hoe je je kunt voorbereiden op een ramp en hoe je kunt omgaan met een crisis. Dit kan bijdragen aan het imago van Israël als een land dat in staat is om te overleven en te gedijen, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden.

Conclusie

Israël speelt een belangrijke rol in World War Z. Het land wordt gepresenteerd als een veilige haven voor overlevenden van de zombieplaag en als een voorbeeld van hoe je je kunt voorbereiden op een ramp en hoe je kunt omgaan met een crisis. Deze presentatie van Israël kan bijdragen aan het imago van het land als een land dat in staat is om te overleven en te gedijen, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Israël trots is op de manier waarop het in de film wordt gepresenteerd.

Gerelateerde onderwerpen