Israël Blog

Israel Population 2021

Israel Population 2021

Israël is een klein land in het Midden-Oosten met een bevolking van ongeveer 9,4 miljoen mensen. De bevolking van Israël is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en zal naar verwachting blijven groeien in 2021.

Bevolkingsgroei in Israël

Volgens het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de bevolking van Israël in 2020 met ongeveer 1,6%, wat neerkomt op ongeveer 150.000 mensen. Deze groei is voornamelijk te danken aan een hoog geboortecijfer en een toename van het aantal immigranten.

Het geboortecijfer in Israël is een van de hoogste ter wereld, met ongeveer 3 kinderen per vrouw. Dit is gedeeltelijk te danken aan het feit dat veel Israëlische vrouwen ervoor kiezen om jong te trouwen en kinderen te krijgen. Bovendien biedt de Israëlische regering financiële steun aan gezinnen met kinderen, wat het krijgen van kinderen aantrekkelijker maakt.

Naast het hoge geboortecijfer heeft Israël ook te maken met een toename van het aantal immigranten. Veel Joden van over de hele wereld kiezen ervoor om naar Israël te emigreren vanwege de sterke band die ze hebben met het land. Bovendien biedt de Israëlische regering financiële en andere voordelen aan Joden die naar Israël emigreren, wat het immigratieproces aantrekkelijker maakt.

Demografie van Israël

De bevolking van Israël is zeer divers en bestaat uit verschillende etnische en religieuze groepen. Ongeveer 74% van de bevolking is Joods, terwijl de rest bestaat uit Arabieren, Druzen en andere minderheden.

De Joodse bevolking van Israël is verdeeld in verschillende groepen, waaronder Ashkenazi’s, Sefardische Joden en Mizrahi’s. Ashkenazi’s zijn Joden van Europese afkomst, terwijl Sefardische Joden afkomstig zijn uit Spanje en Portugal. Mizrahi’s zijn Joden die afkomstig zijn uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De Arabische bevolking van Israël is voornamelijk Palestijns en woont voornamelijk in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Er zijn echter ook Arabische gemeenschappen in Israël zelf, met name in de noordelijke regio’s van Galilea en de Negev-woestijn.

Uitdagingen voor de Israëlische bevolking

Hoewel de bevolkingsgroei van Israël een positieve ontwikkeling is, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van voldoende huisvesting voor de groeiende bevolking. De huizenprijzen in Israël zijn de afgelopen jaren sterk gestegen, waardoor het voor veel mensen moeilijk is om een betaalbare woning te vinden.

Bovendien heeft de groeiende bevolking van Israël ook geleid tot een toename van het verkeer en de luchtvervuiling. De Israëlische regering heeft verschillende maatregelen genomen om deze problemen aan te pakken, waaronder de uitbreiding van het openbaar vervoer en de bevordering van het gebruik van elektrische voertuigen.

Conclusie

De bevolking van Israël groeit gestaag en zal naar verwachting blijven groeien in 2021. Deze groei is voornamelijk te danken aan een hoog geboortecijfer en een toename van het aantal immigranten. Hoewel deze groei positief is, brengt het ook uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van voldoende huisvesting en het aanpakken van verkeers- en milieuproblemen.

Gerelateerde onderwerpen