Israël Blog

Israel Postal Codes: Alles wat je moet weten

Als je ooit post hebt verstuurd naar of vanuit Israël, dan ben je waarschijnlijk bekend met de Israel Postal Codes. Deze codes zijn essentieel voor het correct afleveren van post en pakketten in het land. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de Israel Postal Codes, inclusief hun geschiedenis, hoe ze werken en hoe je ze kunt gebruiken.

Geschiedenis van de Israel Postal Codes

De Israel Postal Codes werden voor het eerst geïntroduceerd in 1970. Destijds bestond het systeem uit vier cijfers, die werden gebruikt om post te sorteren en af te leveren in verschillende delen van het land. In 1985 werd het systeem uitgebreid naar vijf cijfers, om meer precisie te bieden bij het afleveren van post.

De Israel Postal Company, ook wel bekend als Israel Post, is verantwoordelijk voor het beheer van de Israel Postal Codes. Het bedrijf is opgericht in 1948, kort na de oprichting van de staat Israël, en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de post- en pakketbezorgingsindustrie in het land.

Hoe werken de Israel Postal Codes?

De Israel Postal Codes bestaan uit vijf cijfers, die worden gebruikt om post te sorteren en af te leveren in verschillende delen van het land. De eerste twee cijfers geven de regio aan, terwijl de laatste drie cijfers specifiek zijn voor een bepaalde stad, wijk of straat.

De regio’s worden als volgt verdeeld:

  • 00-09: Jeruzalem
  • 10-19: Noord-Israël
  • 20-29: Haifa en omgeving
  • 30-39: Centraal Israël
  • 40-49: Tel Aviv en omgeving
  • 50-59: Zuid-Israël
  • 60-69: Judea en Samaria
  • 70-79: Negev en Arava

De laatste drie cijfers geven de specifieke locatie aan. Bijvoorbeeld, de Israel Postal Code voor de wijk Ramat Aviv in Tel Aviv is 6910101. De eerste twee cijfers (69) geven aan dat het in de regio Tel Aviv ligt, terwijl de laatste drie cijfers (101) specifiek zijn voor de wijk Ramat Aviv.

Hoe gebruik je de Israel Postal Codes?

Als je post of pakketten verstuurt naar Israël, is het belangrijk om de juiste Israel Postal Code te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je post correct wordt afgeleverd en voorkomt vertragingen of verlies van post.

Je kunt de Israel Postal Code op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld, als je online winkelt en een adres moet invoeren voor verzending naar Israël, moet je de Israel Postal Code opnemen in het adresveld. Als je post of pakketten verstuurt vanuit Israël, moet je de Israel Postal Code opnemen op het adreslabel.

Als je niet zeker weet wat de juiste Israel Postal Code is voor een bepaald adres, kun je deze opzoeken op de website van Israel Post. Hier kun je zoeken op adres, stad of regio om de juiste code te vinden.

Conclusie

De Israel Postal Codes zijn essentieel voor het correct afleveren van post en pakketten in Israël. Het systeem bestaat uit vijf cijfers, die worden gebruikt om post te sorteren en af te leveren in verschillende delen van het land. Door de juiste Israel Postal Code te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je post correct wordt afgeleverd en voorkom je vertragingen of verlies van post.

Gerelateerde onderwerpen