Israël Blog

Landnummer Israel: Alles wat je moet weten

Israël Informatie

Als je van plan bent om naar Israel te reizen of contact wilt opnemen met iemand in Israel, is het belangrijk om het landnummer van Israel te kennen. Het landnummer van Israel is +972. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het landnummer van Israel en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is een landnummer?

Een landnummer is een numerieke code die wordt gebruikt om een specifiek land aan te duiden wanneer je internationaal belt. Het landnummer wordt voor het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen geplaatst. Het landnummer van Israel is +972.

Hoe gebruik je het landnummer van Israel?

Als je vanuit het buitenland naar Israel wilt bellen, moet je het landnummer van Israel gebruiken voordat je het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen invoert. Het landnummer van Israel is +972. Als je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Israel wilt bellen, moet je +972 invoeren voordat je het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen invoert.

Als je vanuit Israel naar het buitenland wilt bellen, moet je het internationale toegangsnummer van Israel gebruiken, dat is 00. Vervolgens moet je het landnummer van het land dat je wilt bellen invoeren, gevolgd door het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen. Als je bijvoorbeeld vanuit Israel naar Nederland wilt bellen, moet je 00 invoeren, gevolgd door het landnummer van Nederland (+31) en het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen.

Hoe vind je het telefoonnummer van iemand in Israel?

Als je het telefoonnummer van iemand in Israel wilt vinden, kun je verschillende online telefoongidsen raadplegen, zoals Yellow Pages Israel of White Pages Israel. Je kunt ook zoeken op sociale media of andere online platforms om het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen te vinden.

Andere belangrijke telefoonnummers in Israel

Naast het landnummer van Israel zijn er nog andere belangrijke telefoonnummers die je moet kennen als je naar Israel reist. Hieronder vind je een lijst met enkele van de belangrijkste telefoonnummers in Israel:

  • Politie: 100
  • Ambulance: 101
  • Brandweer: 102
  • Toeristenpolitie: 03-5166188
  • Ben Gurion Airport: 03-9755555

Conclusie

Het landnummer van Israel is +972. Als je vanuit het buitenland naar Israel wilt bellen, moet je dit landnummer gebruiken voordat je het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen invoert. Als je vanuit Israel naar het buitenland wilt bellen, moet je het internationale toegangsnummer van Israel (00) gebruiken, gevolgd door het landnummer van het land dat je wilt bellen en het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen. Naast het landnummer van Israel zijn er nog andere belangrijke telefoonnummers die je moet kennen als je naar Israel reist, zoals de politie, ambulance en brandweer.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om te bellen naar en vanuit Israel. Vergeet niet om het landnummer van Israel te gebruiken wanneer je contact wilt opnemen met iemand in dit prachtige land.

Gerelateerde onderwerpen