Israël Blog

Netflix Series Israel: Een Nieuwe Wereld van Entertainment

Netflix heeft de manier waarop we televisie kijken veranderd. Het heeft ons toegang gegeven tot een enorme bibliotheek van films en tv-series, die we op elk moment en op elke plaats kunnen bekijken. Maar Netflix heeft ook de manier veranderd waarop we naar televisie kijken. Het heeft ons kennis laten maken met nieuwe culturen en nieuwe verhalen. Een van de meest opwindende nieuwe gebieden van Netflix is Israël. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de beste Netflix-series uit Israël en waarom ze zo populair zijn geworden.

Fauda

Fauda is een van de meest populaire Netflix-series uit Israël. Het is een actie-drama over een Israëlische undercoveragent die zich voordoet als een Palestijnse militant om terroristische cellen te infiltreren. De serie is gemaakt door Lior Raz en Avi Issacharoff, die beiden dienden in de Israëlische strijdkrachten en de serie baseerden op hun eigen ervaringen.

Wat Fauda zo interessant maakt, is de manier waarop het de complexiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict laat zien. Het toont de menselijke kant van beide partijen en laat zien hoe beide kanten lijden onder het conflict. De serie is ook zeer goed geproduceerd, met uitstekende acteerprestaties en spannende actiescènes.

Shtisel

Shtisel is een dramaserie over een ultraorthodoxe Joodse familie in Jeruzalem. De serie volgt de levens van de familieleden terwijl ze proberen om hun geloof te behouden in een moderne wereld. De serie is gemaakt door Ori Elon en Yehonatan Indursky en is een van de meest geprezen Netflix-series uit Israël.

Wat Shtisel zo bijzonder maakt, is de manier waarop het de ultraorthodoxe gemeenschap laat zien. Het toont de complexiteit van hun geloof en de manier waarop het hun leven beïnvloedt. De serie is ook zeer goed geschreven en geproduceerd, met uitstekende acteerprestaties en prachtige cinematografie.

When Heroes Fly

When Heroes Fly is een avontuurlijke dramaserie over vier vrienden die elkaar na tien jaar weer ontmoeten om een reddingsmissie uit te voeren in de Colombiaanse jungle. De serie is gemaakt door Omri Givon en is gebaseerd op een roman van Amir Gutfreund.

Wat When Heroes Fly zo interessant maakt, is de manier waarop het de complexiteit van vriendschap laat zien. Het toont hoe zelfs de sterkste vriendschappen kunnen worden getest door tijd en afstand. De serie is ook zeer goed geproduceerd, met uitstekende acteerprestaties en spannende actiescènes.

On the Spectrum

On the Spectrum is een komedieserie over drie jonge volwassenen met autisme die samenwonen in een appartement in Tel Aviv. De serie is gemaakt door Dana Idisis en Yuval Shafferman en is gebaseerd op hun eigen ervaringen met autisme.

Wat On the Spectrum zo bijzonder maakt, is de manier waarop het autisme laat zien. Het toont de complexiteit van de aandoening en de manier waarop het het leven van mensen beïnvloedt. De serie is ook zeer goed geschreven en geproduceerd, met uitstekende acteerprestaties en een goede dosis humor.

Conclusie

Netflix-series uit Israël bieden een nieuwe wereld van entertainment. Ze laten ons kennismaken met nieuwe culturen en nieuwe verhalen. Fauda, Shtisel, When Heroes Fly en On the Spectrum zijn slechts enkele voorbeelden van de uitstekende series die uit Israël komen. Deze series zijn niet alleen vermakelijk, maar ook educatief en inspirerend. Ze laten ons zien dat er meer is dan alleen onze eigen cultuur en dat er veel te leren valt van andere landen en mensen. Als je op zoek bent naar nieuwe en opwindende televisie, dan zijn Netflix-series uit Israël zeker de moeite waard om te bekijken.

Gerelateerde onderwerpen