Israël Blog

Petra Israel: Een Wonderbaarlijke Erfenis van de Nabije Oosten

Petra, gelegen in het zuiden van Jordanië, is een van de meest fascinerende archeologische vindplaatsen ter wereld. Het is een stad die in de rotsen is uitgehouwen en wordt beschouwd als een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Petra is een van de meest bezochte toeristische attracties in het Midden-Oosten en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Maar wist je dat Petra oorspronkelijk deel uitmaakte van het oude koninkrijk van Israël? In dit artikel zullen we de geschiedenis van Petra verkennen en ontdekken hoe het een belangrijk onderdeel werd van de Israëlische erfenis.

De Geschiedenis van Petra

Petra werd gesticht in de 6e eeuw voor Christus door de Nabateeërs, een Arabische stam die zich in het gebied vestigde. De stad groeide snel uit tot een belangrijk handelscentrum vanwege de strategische ligging op de handelsroutes tussen Azië en Europa. Petra was vooral bekend om zijn handel in wierook, mirre en specerijen.

In de 2e eeuw voor Christus werd Petra veroverd door de Seleuciden, een Grieks-Macedonische dynastie die het grootste deel van het Nabije Oosten regeerde. Onder de Seleuciden werd Petra verder ontwikkeld en uitgebreid, met de bouw van indrukwekkende tempels, theaters en andere openbare gebouwen.

In de 1e eeuw voor Christus werd Petra veroverd door de Romeinen, die de stad verder uitbreidden en verfraaiden. Petra bleef een belangrijk handelscentrum en een belangrijke stad in het Nabije Oosten tot de 4e eeuw na Christus, toen het werd verlaten en vergeten.

Petra en de Israëlische Erfenis

Hoewel Petra oorspronkelijk werd gesticht door de Nabateeërs, maakte het deel uit van het oude koninkrijk van Israël. In de Bijbel wordt Petra genoemd als de stad van Edom, een oude vijand van Israël. De Edomieten waren afstammelingen van Esau, de broer van Jakob, en hadden een lange geschiedenis van conflicten met de Israëlieten.

In de 6e eeuw voor Christus werd het koninkrijk van Israël veroverd door de Babyloniërs en werden de Israëlieten in ballingschap gestuurd. Tijdens deze ballingschap werd Petra een belangrijk toevluchtsoord voor de Israëlieten die uit hun land waren verdreven. Petra bood bescherming en veiligheid aan de ballingen en werd een belangrijk centrum van de Israëlische cultuur en religie.

Na de ballingschap keerden de Israëlieten terug naar hun land en werd Petra opnieuw een belangrijk handelscentrum. Maar de Israëlische invloed bleef bestaan en Petra bleef een belangrijk onderdeel van de Israëlische erfenis.

De Ontdekking van Petra

Na eeuwen van vergetelheid werd Petra in 1812 herontdekt door de Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt. Burckhardt was op zoek naar de verloren stad van Petra en slaagde erin om de stad te vinden na een lange en gevaarlijke reis door de woestijn.

De ontdekking van Petra veroorzaakte een sensatie in Europa en de stad werd al snel een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers. In de loop der jaren werden er talloze opgravingen en restauraties uitgevoerd om de stad te behouden en te beschermen.

Bezienswaardigheden in Petra

Petra is een stad vol wonderen en bezienswaardigheden. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de Siq, een smalle kloof die leidt naar de stad. De Siq is meer dan een kilometer lang en is omgeven door hoge rotswanden die op sommige plaatsen meer dan 80 meter hoog zijn.

Eenmaal in de stad zijn er talloze bezienswaardigheden te zien, waaronder de Schatkamer, het Klooster, het Romeinse theater en de Koninklijke Tombes. Elk van deze bezienswaardigheden is uniek en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van Petra.

Conclusie

Petra is een van de meest fascinerende archeologische vindplaatsen ter wereld en een belangrijk onderdeel van de Israëlische erfenis. De stad is een testament van de rijke geschiedenis en cultuur van het Nabije Oosten en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Als je ooit de kans krijgt om Petra te bezoeken, aarzel dan niet om deze unieke en wonderbaarlijke stad te verkennen.

Gerelateerde onderwerpen