Israël Blog

The Voice Israel: Een kijkje in de populaire talentenjacht

The Voice Israel is een populaire talentenjacht die sinds 2012 op de Israëlische televisie wordt uitgezonden. Het programma is gebaseerd op het originele Nederlandse format The Voice of Holland en heeft inmiddels wereldwijd vele versies. In dit artikel nemen we een kijkje in de Israëlische versie van The Voice en bespreken we de geschiedenis, de coaches en de winnaars van de show.

Geschiedenis van The Voice Israel

The Voice Israel ging in 2012 van start en werd uitgezonden op de Israëlische televisiezender Channel 2. Het programma werd al snel een groot succes en trok miljoenen kijkers. Het format van de show is gebaseerd op The Voice of Holland, waarbij de coaches hun stoel omdraaien als ze onder de indruk zijn van de stem van een kandidaat. De kandidaten worden beoordeeld op hun stem en niet op hun uiterlijk, wat de show uniek maakt in vergelijking met andere talentenjachten.

De eerste editie van The Voice Israel werd gewonnen door Lina Makhoul, een Arabisch-Israëlische zangeres. Haar overwinning werd gezien als een belangrijk moment voor de Arabische gemeenschap in Israël en ze werd geprezen om haar krachtige stem en haar vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen.

Coaches van The Voice Israel

De coaches van The Voice Israel zijn bekende Israëlische artiesten die de kandidaten begeleiden tijdens de show. De coaches draaien hun stoel om als ze onder de indruk zijn van de stem van een kandidaat en proberen de kandidaat te overtuigen om voor hen te kiezen als coach. De coaches werken vervolgens met de kandidaten om hun stem en performance te verbeteren en ze voor te bereiden op de volgende ronde.

De coaches van The Voice Israel zijn in de loop der jaren regelmatig veranderd. In de eerste editie van de show waren de coaches Sarit Hadad, Aviv Geffen, Rami Fortis en Shlomi Shabat. In latere edities van de show waren er ook andere coaches, waaronder Shiri Maimon, Mosh Ben Ari, Shlomo Artzi en Rita.

Winnaars van The Voice Israel

The Voice Israel heeft inmiddels acht edities gehad en heeft verschillende getalenteerde winnaars voortgebracht. Hieronder bespreken we de winnaars van de show:

Lina Makhoul (seizoen 1)

Lina Makhoul was de eerste winnaar van The Voice Israel en werd geprezen om haar krachtige stem en haar vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Ze werd geboren in Acre, een stad in het noorden van Israël, en groeide op in een Arabisch-Israëlische familie. Na haar overwinning bracht ze haar debuutalbum uit, genaamd “This Is Who I Am”.

Kathleen Reiter (seizoen 2)

Kathleen Reiter was de winnaar van het tweede seizoen van The Voice Israel. Ze werd geboren in België en verhuisde op jonge leeftijd naar Israël. Ze werd geprezen om haar unieke stem en haar vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na haar overwinning bracht ze haar debuutalbum uit, genaamd “Kathleen”.

Shay Fenster (seizoen 3)

Shay Fenster was de winnaar van het derde seizoen van The Voice Israel. Hij werd geprezen om zijn krachtige stem en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na zijn overwinning bracht hij zijn debuutalbum uit, genaamd “Shay Fenster”.

Yoav Tsafir (seizoen 4)

Yoav Tsafir was de winnaar van het vierde seizoen van The Voice Israel. Hij werd geprezen om zijn unieke stem en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na zijn overwinning bracht hij zijn debuutalbum uit, genaamd “Yoav Tsafir”.

Elia Bitan (seizoen 5)

Elia Bitan was de winnaar van het vijfde seizoen van The Voice Israel. Hij werd geprezen om zijn krachtige stem en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na zijn overwinning bracht hij zijn debuutalbum uit, genaamd “Elia Bitan”.

Alon de Loco (seizoen 6)

Alon de Loco was de winnaar van het zesde seizoen van The Voice Israel. Hij werd geprezen om zijn unieke stem en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na zijn overwinning bracht hij zijn debuutalbum uit, genaamd “Alon de Loco”.

Yishai Ribo (seizoen 7)

Yishai Ribo was de winnaar van het zevende seizoen van The Voice Israel. Hij werd geprezen om zijn krachtige stem en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na zijn overwinning bracht hij zijn debuutalbum uit, genaamd “Yishai Ribo”.

Lior Chen (seizoen 8)

Lior Chen was de winnaar van het achtste seizoen van The Voice Israel. Hij werd geprezen om zijn unieke stem en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te zingen. Na zijn overwinning bracht hij zijn debuutalbum uit, genaamd “Lior Chen”.

Conclusie

The Voice Israel is een populaire talentenjacht die sinds 2012 op de Israëlische televisie wordt uitgezonden. Het programma is gebaseerd op het originele Nederlandse format The Voice of Holland en heeft inmiddels wereldwijd vele versies. De show heeft in de loop der jaren verschillende getalenteerde winnaars voortgebracht en heeft bijgedragen aan de Israëlische muziekindustrie. The Voice Israel blijft een belangrijk onderdeel van de Israëlische televisie en trekt nog steeds miljoenen kijkers.

Gerelateerde onderwerpen