Israël Blog

Visum Israel: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om te weten of je een visum nodig hebt en zo ja, welk type visum je nodig hebt. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het visum voor Israel.

Heb ik een visum nodig voor Israel?

Of je een visum nodig hebt voor Israel hangt af van je nationaliteit en het doel van je reis. Als je bijvoorbeeld een EU-burger bent en voor toeristische doeleinden naar Israel reist, heb je geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Als je echter van plan bent om te werken, studeren of langer dan 90 dagen te blijven, heb je wel een visum nodig.

Als je niet zeker weet of je een visum nodig hebt, kun je contact opnemen met de Israëlische ambassade in jouw land of een visumdienst inschakelen om je te helpen bij het aanvragen van een visum.

Welke soorten visums zijn er voor Israel?

Er zijn verschillende soorten visums beschikbaar voor Israel, afhankelijk van het doel van je reis. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende visums:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor mensen die naar Israel reizen voor toeristische doeleinden en maximaal 90 dagen willen blijven.
 • Werkvisum: Als je van plan bent om in Israel te werken, heb je een werkvisum nodig. Dit visum is geldig voor maximaal een jaar en kan worden verlengd.
 • Studievisum: Als je in Israel wilt studeren, heb je een studievisum nodig. Dit visum is geldig voor de duur van je studieprogramma.
 • Transitvisum: Als je via Israel reist en een tussenstop maakt, kun je een transitvisum aanvragen. Dit visum is geldig voor maximaal 24 uur.

Hoe vraag ik een visum aan voor Israel?

Als je een visum nodig hebt voor Israel, kun je dit aanvragen bij de Israëlische ambassade in jouw land of bij een visumdienst. De exacte procedure kan verschillen per land, maar over het algemeen moet je de volgende stappen doorlopen:

 1. Vul het visumaanvraagformulier in: Dit formulier kun je downloaden van de website van de Israëlische ambassade of visumdienst.
 2. Verzamel de benodigde documenten: Dit kan onder andere je paspoort, pasfoto’s, bewijs van financiële middelen en een uitnodigingsbrief zijn.
 3. Maak een afspraak bij de ambassade of visumdienst: Tijdens deze afspraak wordt je aanvraag beoordeeld en kun je eventuele vragen beantwoorden.
 4. Betaal de visumkosten: De kosten voor een visum voor Israel kunnen variëren, afhankelijk van het type visum en de duur van je verblijf.
 5. Wacht op goedkeuring: Na het indienen van je aanvraag kan het enkele dagen tot enkele weken duren voordat je goedkeuring krijgt.

Wat zijn de vereisten voor een visum voor Israel?

De vereisten voor een visum voor Israel kunnen verschillen per type visum en per land. Over het algemeen moet je echter aan de volgende vereisten voldoen:

 • Een geldig paspoort: Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn op het moment van je vertrek uit Israel.
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier: Dit formulier moet volledig en correct worden ingevuld.
 • Pasfoto’s: Je moet recente pasfoto’s meesturen met je visumaanvraag.
 • Bewijs van financiële middelen: Je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om je verblijf in Israel te bekostigen.
 • Een uitnodigingsbrief: Als je bijvoorbeeld een werk- of studievisum aanvraagt, moet je een uitnodigingsbrief van je werkgever of onderwijsinstelling meesturen.

Wat zijn de kosten van een visum voor Israel?

De kosten van een visum voor Israel kunnen variëren, afhankelijk van het type visum en de duur van je verblijf. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €20 en €100. Daarnaast kunnen er nog extra kosten in rekening worden gebracht, zoals administratiekosten of kosten voor spoedaanvragen.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om te weten of je een visum nodig hebt en zo ja, welk type visum je nodig hebt. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het aanvragen van je visum en dat je alle benodigde documenten verzamelt. Door je goed voor te bereiden, kun je ervoor zorgen dat je visumaanvraag soepel verloopt en kun je optimaal genieten van je verblijf in Israel.

Gerelateerde onderwerpen