Israël Blog

Vliegen naar Israel: Alles wat je moet weten

Israel is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en religie. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is vliegen de meest gebruikelijke manier om er te komen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over vliegen naar Israel.

Welke luchthavens zijn er in Israel?

Israel heeft twee belangrijke luchthavens: Ben Gurion International Airport en Ovda International Airport. Ben Gurion International Airport is de grootste en drukste luchthaven van het land en ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv. Het is de belangrijkste toegangspoort tot Israel en biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Ovda International Airport ligt in het zuiden van Israel, in de buurt van de stad Eilat, en wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten en seizoensgebonden vluchten.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Israel?

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Israel. Enkele van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die naar Ben Gurion International Airport vliegen zijn:

 • El Al Israel Airlines
 • Air France
 • Lufthansa
 • British Airways
 • Delta Air Lines
 • United Airlines
 • Turkish Airlines
 • Emirates

Naast deze luchtvaartmaatschappijen zijn er ook veel andere luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Israel, waaronder low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Wizz Air.

Wanneer is de beste tijd om naar Israel te vliegen?

De beste tijd om naar Israel te vliegen hangt af van wat je wilt doen en zien tijdens je reis. Als je van plan bent om de bezienswaardigheden te bekijken en de cultuur te ervaren, dan is de lente (maart-mei) en de herfst (september-november) de beste tijd om te gaan. Het weer is mild en aangenaam en er zijn minder toeristen dan in de zomer. Als je van plan bent om te genieten van de stranden en het warme weer, dan is de zomer (juni-augustus) de beste tijd om te gaan. Houd er wel rekening mee dat het dan erg druk kan zijn en de temperaturen hoog kunnen oplopen.

Wat zijn de vereisten voor het reizen naar Israel?

Als je naar Israel reist, heb je een geldig paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is na je vertrekdatum. Als je langer dan drie maanden in Israel wilt blijven, heb je een visum nodig. Dit visum kun je aanvragen bij de Israëlische ambassade of consulaat in jouw land. Als je van plan bent om naar Palestina te reizen, heb je ook een Palestijns visum nodig.

Als je vanuit Nederland naar Israel reist, hoef je geen vaccinaties te hebben. Wel wordt aangeraden om je te laten vaccineren tegen hepatitis A en B en om je te laten informeren over eventuele andere vaccinaties die je nodig hebt.

Hoe kom je van de luchthaven naar je bestemming?

Er zijn verschillende manieren om van Ben Gurion International Airport naar je bestemming te komen. De meest gebruikelijke manieren zijn:

 • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven die je naar je bestemming kunnen brengen. De prijzen zijn redelijk en de rit duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.
 • Bus: Er zijn verschillende buslijnen die vanaf de luchthaven vertrekken en naar verschillende bestemmingen in Israel rijden. De prijzen zijn redelijk en de bussen zijn comfortabel en betrouwbaar.
 • Trein: Er is een treinstation op de luchthaven dat verbindingen biedt naar verschillende bestemmingen in Israel. De treinen zijn comfortabel en betrouwbaar, maar de prijzen zijn iets hoger dan die van de bus.
 • Autoverhuur: Als je van plan bent om veel te reizen tijdens je verblijf in Israel, kan het huren van een auto een goede optie zijn. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven die auto’s aanbieden tegen redelijke prijzen.

Conclusie

Vliegen naar Israel is de meest gebruikelijke manier om er te komen. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Israel en er zijn twee belangrijke luchthavens: Ben Gurion International Airport en Ovda International Airport. Als je naar Israel reist, heb je een geldig paspoort nodig en mogelijk een visum. Er zijn verschillende manieren om van de luchthaven naar je bestemming te komen, waaronder taxi, bus, trein en autoverhuur. Door deze informatie te gebruiken, kun je je reis naar Israel plannen en ervoor zorgen dat je een geweldige tijd hebt in dit prachtige land.

Gerelateerde onderwerpen