Israël Blog

Vliegtickets Israel: Alles wat je moet weten

Israel is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, religieuze betekenis en prachtige landschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks duizenden toeristen trekt. Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste vliegtickets Israel. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Wanneer is de beste tijd om vliegtickets Israel te boeken?

De beste tijd om vliegtickets Israel te boeken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen en de beschikbaarheid van vluchten. Over het algemeen geldt dat je het beste zo vroeg mogelijk kunt boeken om de beste deals te krijgen. Als je flexibel bent met je reisdata, kun je ook profiteren van last-minute aanbiedingen.

Het hoogseizoen in Israel loopt van juni tot en met augustus, wanneer de temperaturen hoog zijn en veel mensen op vakantie gaan. Als je in deze periode wilt reizen, is het belangrijk om ruim van tevoren te boeken om teleurstellingen te voorkomen. Het laagseizoen loopt van november tot en met maart, wanneer de temperaturen lager zijn en er minder toeristen zijn. Dit is een goede tijd om te reizen als je op zoek bent naar goedkopere vliegtickets Israel.

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vliegtickets Israel aan?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vliegtickets Israel aanbieden. Enkele van de populairste zijn:

 • El Al Israel Airlines
 • Air France
 • KLM
 • Lufthansa
 • Turkish Airlines
 • Emirates

El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israel en biedt vluchten aan vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Parijs en Londen. Air France en KLM bieden vluchten aan vanuit Amsterdam en Parijs, terwijl Lufthansa vluchten aanbiedt vanuit Frankfurt. Turkish Airlines en Emirates bieden vluchten aan vanuit verschillende Europese steden en hebben vaak goede aanbiedingen voor vliegtickets Israel.

Wat zijn de kosten van vliegtickets Israel?

De kosten van vliegtickets Israel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen, de luchtvaartmaatschappij en de beschikbaarheid van vluchten. Over het algemeen geldt dat je het beste zo vroeg mogelijk kunt boeken om de beste deals te krijgen. Als je flexibel bent met je reisdata, kun je ook profiteren van last-minute aanbiedingen.

De kosten van vliegtickets Israel variëren van ongeveer €200 tot €1000 of meer, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de klasse waarin je reist. Economy class tickets zijn over het algemeen het goedkoopst, terwijl business class en first class tickets duurder zijn.

Welke luchthavens zijn er in Israel?

Israel heeft verschillende luchthavens, waarvan de belangrijkste Ben Gurion International Airport is. Deze luchthaven ligt ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv en is de drukste luchthaven van Israel. Andere belangrijke luchthavens zijn Eilat Airport, Haifa Airport en Ovda Airport.

Hoe kom je van de luchthaven naar je bestemming?

Als je aankomt op Ben Gurion International Airport, zijn er verschillende manieren om naar je bestemming te komen. De meest populaire opties zijn:

 • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven die je naar je bestemming kunnen brengen. De kosten zijn afhankelijk van de afstand en de tijd van de dag.
 • Bus: Er zijn verschillende buslijnen die vanaf de luchthaven vertrekken en naar verschillende bestemmingen in Israel rijden. De kosten zijn relatief laag, maar de reistijd kan langer zijn dan met een taxi.
 • Huurauto: Als je van plan bent om veel te reizen tijdens je verblijf in Israel, kan het huren van een auto een goede optie zijn. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Israel?

Israel heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, van historische monumenten tot prachtige natuurparken. Enkele van de populairste bezienswaardigheden zijn:

 • Jeruzalem: De heilige stad van de drie grote monotheïstische religies (jodendom, christendom en islam) heeft veel historische en religieuze betekenis.
 • Tel Aviv: De bruisende stad aan de Middellandse Zee heeft een rijke cultuur, prachtige stranden en een bruisend nachtleven.
 • De Dode Zee: Het laagste punt op aarde is bekend om zijn zoutgehalte en therapeutische modder.
 • Masada: Een oude vesting op een bergtop met een dramatische geschiedenis.
 • De Bahá’í-tuinen in Haifa: Een prachtige tuin die behoort tot de Bahá’í-gemeenschap en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste vliegtickets Israel. Door op tijd te boeken en verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken, kun je geld besparen en de beste deal krijgen. Israel heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en het is zeker de moeite waard om het land te verkennen. Met de juiste voorbereiding en informatie kun je genieten van een onvergetelijke reis naar dit prachtige land.

Gerelateerde onderwerpen