Israël Blog

Vliegvelden Israel: Een overzicht van de belangrijkste luchthavens in het land

Israel is een klein land, maar heeft een aantal belangrijke luchthavens die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de belangrijkste vliegvelden in Israel en wat ze te bieden hebben.

Ben Gurion Airport

De Ben Gurion Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven van Israel en is gelegen in de buurt van Tel Aviv. Het is de belangrijkste hub voor El Al, de nationale luchtvaartmaatschappij van Israel. De luchthaven heeft twee terminals, waarvan Terminal 3 de grootste is en voornamelijk gebruikt wordt voor internationale vluchten.

De Ben Gurion Airport heeft een breed scala aan faciliteiten, waaronder restaurants, winkels, duty-free winkels, geldautomaten, wisselkantoren, lounges en gratis Wi-Fi. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven voor reizigers die een overnachting nodig hebben.

De luchthaven biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Het is ook een belangrijke tussenstop voor vluchten tussen Europa en Azië.

Eilat Airport

Eilat Airport is gelegen in het zuiden van Israel, in de buurt van de stad Eilat. Het is een kleine luchthaven die voornamelijk gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar nabijgelegen bestemmingen in Egypte en Jordanië.

Eilat is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en het warme klimaat. De luchthaven is dan ook voornamelijk gericht op toeristen en biedt faciliteiten zoals restaurants, winkels en autoverhuur.

Haifa Airport

Haifa Airport is gelegen in het noorden van Israel, in de buurt van de stad Haifa. Het is een kleine luchthaven die voornamelijk gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar nabijgelegen bestemmingen in Cyprus en Turkije.

Haifa is een belangrijke havenstad en een populaire toeristische bestemming vanwege de historische bezienswaardigheden en de prachtige stranden. De luchthaven is dan ook voornamelijk gericht op toeristen en biedt faciliteiten zoals restaurants, winkels en autoverhuur.

Ramon Airport

Ramon Airport is gelegen in het zuiden van Israel, in de buurt van de stad Be’er Sheva. Het is een nieuwe luchthaven die in 2019 geopend is en voornamelijk gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar nabijgelegen bestemmingen in Jordanië en Egypte.

Ramon Airport is vernoemd naar Ilan Ramon, de eerste Israëlische astronaut die omkwam bij de ramp met de Space Shuttle Columbia in 2003. De luchthaven is gebouwd om de groeiende vraag naar luchtverkeer in het zuiden van Israel te accommoderen en biedt moderne faciliteiten zoals restaurants, winkels en gratis Wi-Fi.

Sde Dov Airport

Sde Dov Airport is gelegen in het noorden van Tel Aviv en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar nabijgelegen bestemmingen in Cyprus en Jordanië. De luchthaven is ook bekend als Dov Hoz Airport, vernoemd naar de oprichter van de Israëlische luchtmacht.

Sde Dov Airport is een kleine luchthaven die voornamelijk gebruikt wordt door zakenreizigers en privéjets. Het biedt faciliteiten zoals restaurants, winkels en autoverhuur.

Conclusie

Israel heeft een aantal belangrijke luchthavens die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. De Ben Gurion Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven van het land en biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Eilat Airport en Haifa Airport zijn voornamelijk gericht op toeristen en bieden faciliteiten zoals restaurants, winkels en autoverhuur. Ramon Airport is een nieuwe luchthaven die gebouwd is om de groeiende vraag naar luchtverkeer in het zuiden van Israel te accommoderen. Sde Dov Airport is een kleine luchthaven die voornamelijk gebruikt wordt door zakenreizigers en privéjets.

Of je nu op zakenreis gaat of op vakantie, er is altijd wel een luchthaven in Israel die aan je behoeften voldoet.

Gerelateerde onderwerpen