Israël Blog

Wall Israel: De Muur die de Wereld Verdeelt

De Wall Israel, ook wel bekend als de Israëlische Westelijke Jordaanoeverbarrière, is een fysieke barrière die Israël heeft gebouwd langs de grens met de Westelijke Jordaanoever. De muur is omstreden en heeft geleid tot veel discussie en protesten van zowel Palestijnen als internationale gemeenschappen. In dit artikel zullen we de geschiedenis, het doel en de gevolgen van de Wall Israel bespreken.

Geschiedenis van de Wall Israel

De Wall Israel werd gebouwd in 2002 tijdens de Tweede Intifada, een periode van geweld tussen Israël en Palestina. Het doel van de muur was om Israël te beschermen tegen terroristische aanslagen vanuit de Westelijke Jordaanoever. De bouw van de muur begon in juni 2002 en werd gefinancierd door de Israëlische regering.

De muur is ongeveer 700 kilometer lang en bestaat uit betonnen muren, hekken, prikkeldraad en bewakingscamera’s. Het grootste deel van de muur loopt langs de grens tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever, maar sommige delen lopen diep in de Westelijke Jordaanoever, waardoor Palestijnse dorpen en steden worden afgesneden van hun land en van elkaar.

Het Doel van de Wall Israel

Het doel van de Wall Israel is om Israël te beschermen tegen terroristische aanslagen vanuit de Westelijke Jordaanoever. Volgens de Israëlische regering heeft de muur geleid tot een aanzienlijke daling van het aantal aanslagen op Israëlisch grondgebied. De muur heeft echter ook geleid tot veel kritiek vanwege de manier waarop het Palestijnse gebieden afsluit en de bewegingsvrijheid van Palestijnen beperkt.

De muur heeft ook geleid tot de annexatie van Palestijns land door Israël. De muur loopt door Palestijns gebied en snijdt sommige dorpen en steden af van hun land en van elkaar. Dit heeft geleid tot de vernietiging van Palestijnse huizen en de verdrijving van Palestijnse families van hun land.

De Gevolgen van de Wall Israel

De Wall Israel heeft geleid tot veel gevolgen voor zowel Israëli’s als Palestijnen. Voor Israëli’s heeft de muur geleid tot een daling van het aantal terroristische aanslagen op Israëlisch grondgebied. Voor Palestijnen heeft de muur echter geleid tot een beperking van hun bewegingsvrijheid en de vernietiging van hun huizen en land.

De muur heeft ook geleid tot de annexatie van Palestijns land door Israël. Dit heeft geleid tot de verdrijving van Palestijnse families van hun land en de vernietiging van Palestijnse huizen. De muur heeft ook geleid tot de afsluiting van Palestijnse dorpen en steden, waardoor Palestijnen hun werk, familie en vrienden niet meer kunnen bezoeken.

De muur heeft ook geleid tot veel kritiek van de internationale gemeenschap. De Verenigde Naties hebben de muur veroordeeld als illegaal en in strijd met het internationaal recht. Veel landen hebben de muur veroordeeld en hebben opgeroepen tot de ontmanteling ervan.

Conclusie

De Wall Israel is een omstreden fysieke barrière die Israël heeft gebouwd langs de grens met de Westelijke Jordaanoever. De muur is gebouwd om Israël te beschermen tegen terroristische aanslagen vanuit de Westelijke Jordaanoever, maar heeft geleid tot veel kritiek vanwege de manier waarop het Palestijnse gebieden afsluit en de bewegingsvrijheid van Palestijnen beperkt. De muur heeft ook geleid tot de annexatie van Palestijns land door Israël, wat heeft geleid tot de verdrijving van Palestijnse families van hun land en de vernietiging van Palestijnse huizen. De muur blijft een omstreden onderwerp en zal waarschijnlijk nog vele jaren tot discussie en protesten leiden.

Gerelateerde onderwerpen