Israël Blog

Welk vaccin gebruikt Israël?

Israël is een van de landen die wereldwijd voorop loopt in de vaccinatiecampagne tegen COVID-19. Het land heeft al meer dan de helft van zijn bevolking volledig gevaccineerd en is daarmee een van de koplopers in de wereld. Maar welk vaccin gebruikt Israël eigenlijk?

Welke vaccins zijn goedgekeurd in Israël?

Israël heeft tot nu toe drie vaccins goedgekeurd voor gebruik in het land: Pfizer-BioNTech, Moderna en AstraZeneca. Het Pfizer-BioNTech-vaccin is het meest gebruikte vaccin in Israël en wordt momenteel gebruikt voor de meeste vaccinaties. Het Moderna-vaccin wordt ook gebruikt, maar in mindere mate. Het AstraZeneca-vaccin is nog niet veel gebruikt in Israël en wordt voornamelijk gebruikt voor mensen onder de 55 jaar.

Waarom heeft Israël gekozen voor het Pfizer-BioNTech-vaccin?

Israël heeft gekozen voor het Pfizer-BioNTech-vaccin vanwege de hoge effectiviteit en veiligheid van het vaccin. Het vaccin heeft een effectiviteit van meer dan 95% en is daarmee een van de meest effectieve vaccins tegen COVID-19. Bovendien heeft het vaccin weinig bijwerkingen en is het veilig bevonden door de Amerikaanse en Europese gezondheidsautoriteiten.

Daarnaast heeft Israël een deal gesloten met Pfizer-BioNTech voor de levering van miljoenen doses van het vaccin. Het land heeft ook geholpen bij het testen van het vaccin tijdens de klinische proeven en heeft daarmee een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het vaccin.

Hoe verloopt de vaccinatiecampagne in Israël?

De vaccinatiecampagne in Israël verloopt zeer voorspoedig. Het land heeft al meer dan 5 miljoen doses van het Pfizer-BioNTech-vaccin toegediend en heeft daarmee meer dan de helft van zijn bevolking volledig gevaccineerd. Het land heeft ook een digitaal vaccinatiepaspoort geïntroduceerd, waarmee mensen kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd en daarmee toegang krijgen tot bepaalde locaties en evenementen.

De vaccinatiecampagne heeft ook geleid tot een daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in Israël. Het land heeft de afgelopen maanden een daling gezien van het aantal dagelijkse besmettingen en heeft daarmee de verspreiding van het virus onder controle weten te houden.

Conclusie

Israël heeft gekozen voor het Pfizer-BioNTech-vaccin vanwege de hoge effectiviteit en veiligheid van het vaccin. Het land heeft een deal gesloten met Pfizer-BioNTech voor de levering van miljoenen doses van het vaccin en heeft daarmee een voorsprong genomen in de vaccinatiecampagne tegen COVID-19. De vaccinatiecampagne verloopt zeer voorspoedig en heeft geleid tot een daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in Israël.

Gerelateerde onderwerpen