Israël Blog

Coronacijfers Israel

De coronapandemie heeft de hele wereld in zijn greep en Israel is daarop geen uitzondering. Het land heeft sinds het begin van de pandemie te maken gehad met een groot aantal besmettingen en doden. In dit artikel zullen we de coronacijfers van Israel onder de loep nemen en kijken naar de maatregelen die het land heeft genomen om de verspreiding van het virus te beperken.

Coronacijfers Israel: een overzicht

Op het moment van schrijven heeft Israel meer dan 1,2 miljoen gevallen van COVID-19 gemeld en zijn er meer dan 7.000 mensen overleden aan het virus. Het land heeft een bevolking van ongeveer 9 miljoen mensen, wat betekent dat ongeveer 13% van de bevolking besmet is geraakt met het virus.

De eerste gevallen van COVID-19 in Israel werden gemeld in februari 2020 en het aantal besmettingen begon snel te stijgen. In maart 2020 nam de regering van Israel drastische maatregelen om de verspreiding van het virus te beperken, waaronder het sluiten van scholen en bedrijven en het beperken van het aantal mensen dat bijeen mocht komen.

Deze maatregelen leken in eerste instantie effectief te zijn, aangezien het aantal besmettingen begon af te nemen. In mei 2020 werden de maatregelen echter versoepeld en begon het aantal besmettingen weer te stijgen. In september 2020 bereikte het aantal dagelijkse besmettingen een hoogtepunt van meer dan 9.000 gevallen per dag.

De regering van Israel heeft opnieuw drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te beperken, waaronder het sluiten van scholen en bedrijven en het beperken van het aantal mensen dat bijeen mocht komen. Deze maatregelen lijken effectief te zijn geweest, aangezien het aantal besmettingen sindsdien is afgenomen.

Maatregelen tegen COVID-19 in Israel

De regering van Israel heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te beperken. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste maatregelen:

  • Het sluiten van scholen en bedrijven
  • Het beperken van het aantal mensen dat bijeen mag komen
  • Het verplicht stellen van het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes
  • Het uitvoeren van massale testen en het traceren van contacten van besmette personen
  • Het vaccineren van de bevolking tegen COVID-19

Deze maatregelen hebben geholpen om de verspreiding van het virus te beperken, maar hebben ook geleid tot economische en sociale problemen. Veel bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten en veel mensen hebben hun baan verloren als gevolg van de pandemie.

Vaccinatieprogramma in Israel

Israel heeft een van de meest succesvolle vaccinatieprogramma’s ter wereld. Op het moment van schrijven heeft ongeveer 60% van de bevolking minstens één dosis van het vaccin ontvangen en ongeveer 55% van de bevolking is volledig gevaccineerd.

Het vaccinatieprogramma begon in december 2020 en richtte zich eerst op kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Later werd het programma uitgebreid naar de rest van de bevolking.

De regering van Israel heeft samengewerkt met farmaceutische bedrijven om voldoende vaccins te verkrijgen en heeft ook een app ontwikkeld waarmee mensen hun vaccinatiebewijs kunnen laten zien om toegang te krijgen tot openbare ruimtes.

Conclusie

De coronapandemie heeft Israel hard getroffen, maar de regering heeft snel en effectief gereageerd om de verspreiding van het virus te beperken. De maatregelen die zijn genomen, zoals het sluiten van scholen en bedrijven en het vaccineren van de bevolking, hebben geholpen om het aantal besmettingen te verminderen.

Hoewel het vaccinatieprogramma in Israel succesvol is geweest, is het nog steeds belangrijk om waakzaam te blijven en de maatregelen te blijven volgen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het is ook belangrijk om te blijven werken aan het herstel van de economie en het welzijn van de bevolking.

Gerelateerde onderwerpen