Israël Blog

Israel in World War Z

World War Z is een post-apocalyptische horrorfilm uit 2013, gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks. De film speelt zich af in een wereld die is overgenomen door zombies en volgt het verhaal van een voormalig VN-medewerker, Gerry Lane, die op zoek gaat naar een oplossing voor de zombieplaag. Een van de landen die in de film wordt genoemd, is Israël. In dit artikel zullen we kijken naar de rol van Israël in World War Z.

Israël als veilige haven

In de film wordt Israël gepresenteerd als een van de weinige landen die zich hebben voorbereid op de zombieplaag. Het land heeft een muur gebouwd rondom Jeruzalem en heeft een strikt immigratiebeleid. Alleen mensen die kunnen bewijzen dat ze niet geïnfecteerd zijn, worden toegelaten. Dit heeft ervoor gezorgd dat Israël een veilige haven is geworden voor de overlevenden van de zombieplaag.

Deze presentatie van Israël als een veilige haven is interessant, omdat het land in het echte leven ook vaak wordt gezien als een veilige haven voor Joden. Na de Tweede Wereldoorlog hebben veel Joden hun toevlucht gezocht in Israël, omdat ze zich daar veiliger voelden dan in andere delen van de wereld. Het idee van Israël als een veilige haven wordt dus niet alleen in World War Z gepresenteerd, maar is ook een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het land.

Israël als voorbeeld voor andere landen

In de film wordt Israël ook gepresenteerd als een voorbeeld voor andere landen. Gerry Lane en zijn team bezoeken Israël om te onderzoeken hoe het land zich heeft voorbereid op de zombieplaag. Ze ontdekken dat Israël een unieke aanpak heeft gekozen, die heeft geleid tot een relatief veilige omgeving voor de overlevenden.

Deze presentatie van Israël als voorbeeld voor andere landen is interessant, omdat het land in het echte leven ook vaak wordt gezien als een voorbeeld op het gebied van veiligheid en beveiliging. Israël heeft te maken gehad met veel terroristische aanslagen en heeft daarom veel ervaring opgedaan op het gebied van veiligheid. Andere landen kunnen veel leren van de aanpak van Israël op het gebied van veiligheid en beveiliging.

Israël als politiek statement

De presentatie van Israël in World War Z kan ook worden gezien als een politiek statement. Israël wordt vaak gezien als een controversieel land, vanwege het conflict met de Palestijnen en de bezetting van de Westelijke Jordaanoever. Door Israël te presenteren als een voorbeeld op het gebied van veiligheid en beveiliging, kan de film worden gezien als een manier om de positie van Israël te versterken.

Aan de andere kant kan de presentatie van Israël in de film ook worden gezien als een kritiek op de manier waarop andere landen omgaan met de zombieplaag. Israël heeft zich voorbereid op de zombieplaag en heeft daardoor een veilige omgeving kunnen creëren voor de overlevenden. Andere landen hebben dit niet gedaan en hebben daardoor te maken met grote problemen. De film kan dus worden gezien als een kritiek op de manier waarop andere landen omgaan met dreigingen.

Conclusie

Israël speelt een belangrijke rol in World War Z. Het land wordt gepresenteerd als een veilige haven voor de overlevenden van de zombieplaag en als een voorbeeld voor andere landen op het gebied van veiligheid en beveiliging. De presentatie van Israël kan worden gezien als een politiek statement, maar kan ook worden gezien als een kritiek op de manier waarop andere landen omgaan met dreigingen. Hoe dan ook, de rol van Israël in World War Z is interessant en laat zien hoe het land kan worden gezien in een post-apocalyptische wereld.

Gerelateerde onderwerpen