Israël Blog

Israel: Topmodel Bar Refaeli

Israel is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en religie. Maar het land heeft ook een aantal beroemde inwoners, waaronder topmodel Bar Refaeli. Refaeli is geboren en getogen in Israel en heeft internationaal succes geboekt als model en actrice.

Jeugd en carrière

Bar Refaeli werd geboren op 4 juni 1985 in Hod HaSharon, Israel. Haar moeder is een succesvolle modelagent en haar vader is een voormalig paardrijdkampioen. Refaeli begon op jonge leeftijd met modellenwerk en werd op 15-jarige leeftijd ontdekt door een modellenbureau. Ze verscheen in verschillende advertenties en tijdschriften in Israel voordat ze internationaal doorbrak.

In 2007 werd Refaeli het gezicht van de campagne van het modemerk Rampage en verscheen ze op de cover van Sports Illustrated Swimsuit Issue. Dit leverde haar veel bekendheid op en ze werd al snel een van de meest gevraagde modellen ter wereld. Ze heeft gewerkt voor merken als Chanel, Escada, Ralph Lauren en Victoria’s Secret.

Naast haar werk als model heeft Refaeli ook enkele acteerrollen gehad. Ze speelde onder andere in de films “Session” en “Kidon”.

Controverse

Hoewel Refaeli veel succes heeft geboekt in haar carrière, is ze ook betrokken geweest bij enkele controverses. In 2009 werd ze beschuldigd van het ontduiken van belastingen in Israel door het niet melden van inkomsten uit het buitenland. Ze werd later vrijgesproken van deze aanklacht.

In 2015 werd Refaeli beschuldigd van het niet melden van gratis verblijven in het buitenland aan de Israelische belastingdienst. Ze werd aangeklaagd voor belastingontduiking en witwassen van geld. In 2019 werd ze veroordeeld tot negen maanden taakstraf en een boete van 2,3 miljoen shekel (ongeveer 600.000 euro).

Activisme

Naast haar werk als model en actrice is Refaeli ook betrokken bij verschillende goede doelen en organisaties. Ze is ambassadeur van de organisatie Save a Child’s Heart, die zich inzet voor kinderen met hartproblemen in ontwikkelingslanden. Ook steunt ze de organisatie Ahava, die zich inzet voor het behoud van de Dode Zee.

Conclusie

Bar Refaeli is een van de meest succesvolle modellen ter wereld en heeft internationaal bekendheid verworven. Hoewel ze betrokken is geweest bij enkele controverses, blijft ze zich inzetten voor goede doelen en organisaties. Als inwoner van Israel is ze een voorbeeld voor velen en laat ze zien dat hard werken en doorzettingsvermogen tot succes kunnen leiden.

Gerelateerde onderwerpen