Israël Blog

Israel National League: Een Overzicht van de Voetbalcompetitie in Israël

Israël Informatie

De Israel National League is de op één na hoogste voetbalcompetitie in Israël, na de Israeli Premier League. De competitie bestaat uit 16 teams en wordt georganiseerd door de Israel Football Association. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de geschiedenis, het format en de huidige stand van zaken van de Israel National League.

Geschiedenis van de Israel National League

De Israel National League werd opgericht in 1955, kort na de oprichting van de staat Israël. In de beginjaren bestond de competitie uit slechts acht teams, maar in de loop der jaren is het aantal teams uitgebreid tot 16. De competitie heeft verschillende namen gehad in de loop der jaren, waaronder Liga Alef en Liga Leumit.

De Israel National League heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Israëlische voetbal. Veel van de beste spelers en coaches van het land hebben hun carrière in de competitie gestart voordat ze naar de Israeli Premier League gingen. De competitie heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de jeugdopleidingen van de clubs, die nu als een van de beste in het Midden-Oosten worden beschouwd.

Format van de Israel National League

De Israel National League wordt gespeeld over een volledig seizoen, dat begint in augustus en eindigt in mei. Elk team speelt twee keer tegen elkaar, één keer thuis en één keer uit. Na 30 wedstrijden wordt de competitie afgesloten en de top vier teams promoveren naar de Israeli Premier League. De onderste vier teams degraderen naar de Liga Alef, de derde divisie van het Israëlische voetbal.

De Israel National League heeft ook een bekercompetitie, de Toto Cup, die wordt gespeeld tussen de teams uit de Israeli Premier League en de Israel National League. De Toto Cup wordt gespeeld in twee fasen: de groepsfase en de knock-outfase. De winnaar van de Toto Cup kwalificeert zich voor de UEFA Europa League.

Huidige Stand van Zaken

Op dit moment is Hapoel Nof HaGalil de leider in de Israel National League, met 54 punten uit 28 wedstrijden. Ze worden gevolgd door Hapoel Ramat Gan en Hapoel Petah Tikva, die respectievelijk op de tweede en derde plaats staan. De top vier teams hebben allemaal nog kans om te promoveren naar de Israeli Premier League, terwijl de onderste vier teams strijden om degradatie te voorkomen.

De Israel National League heeft de afgelopen jaren een aantal opmerkelijke prestaties geleverd. In het seizoen 2018-2019 won Hapoel Kfar Saba de competitie en promoveerde naar de Israeli Premier League. Het seizoen daarvoor won Hapoel Tel Aviv de Toto Cup en kwalificeerde zich voor de UEFA Europa League.

Conclusie

De Israel National League is een belangrijke voetbalcompetitie in Israël, die een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het Israëlische voetbal. De competitie heeft een rijke geschiedenis en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de jeugdopleidingen van de clubs. Het format van de competitie is eenvoudig en duidelijk, met de top vier teams die promoveren naar de Israeli Premier League en de onderste vier teams die degraderen naar de Liga Alef. Met de huidige stand van zaken belooft de competitie nog veel spannende wedstrijden en opmerkelijke prestaties in de toekomst.

Gerelateerde onderwerpen