Israël Blog

Lost 13th Tribe of Israel

De verloren stam van Israël is een onderwerp dat al eeuwenlang fascinatie opwekt. Het idee dat er een stam van Israël is verdwenen en verloren is gegaan in de geschiedenis, heeft geleid tot talloze theorieën en speculaties. Een van de meest bekende verloren stammen is de 13e stam van Israël. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis en de mogelijke locatie van deze verloren stam.

De geschiedenis van de 13e stam van Israël

Volgens de Hebreeuwse Bijbel werden de twaalf stammen van Israël gevormd door de twaalf zonen van Jakob. Na de dood van koning Salomo in 931 v.Chr. werd het koninkrijk Israël verdeeld in twee delen: het noordelijke koninkrijk Israël en het zuidelijke koninkrijk Juda. Het noordelijke koninkrijk Israël bestond uit tien stammen, terwijl het zuidelijke koninkrijk Juda bestond uit de stammen Juda en Benjamin.

In 722 v.Chr. werd het noordelijke koninkrijk Israël veroverd door de Assyriërs en werden de tien stammen van Israël gedeporteerd naar Assyrië. Dit wordt beschouwd als de eerste diaspora van de Joden. Er wordt echter gespeculeerd dat niet alle tien stammen werden gedeporteerd en dat sommige stammen zijn achtergebleven in het land van Israël.

Er wordt ook gespeculeerd dat er een 13e stam van Israël was, naast de twaalf stammen die werden gevormd door de zonen van Jakob. Deze 13e stam zou zijn gevormd door de afstammelingen van Jozef, de zoon van Jakob. Volgens de Hebreeuwse Bijbel had Jozef twee zonen, Efraïm en Manasse, die werden beschouwd als stamvaders van twee stammen van Israël. Sommige geleerden suggereren echter dat er een derde stam was, die werd gevormd door de afstammelingen van Jozef en zijn vrouw Asnath.

De mogelijke locatie van de 13e stam van Israël

Er zijn verschillende theorieën over de mogelijke locatie van de 13e stam van Israël. Sommige geleerden suggereren dat de 13e stam van Israël zich in Ethiopië bevindt. Deze theorie is gebaseerd op de overtuiging dat de Ethiopische Joden, ook wel bekend als de Beta Israël, afstammen van de 13e stam van Israël. De Beta Israël beweren dat ze afstammen van de stam van Dan, die niet werd genoemd in de lijst van de stammen van Israël in Openbaring 7:4-8.

Een andere theorie is dat de 13e stam van Israël zich in India bevindt. Deze theorie is gebaseerd op de overtuiging dat de Bnei Menashe, een groep Joden in India, afstammen van de stam van Manasse. De Bnei Menashe beweren dat hun voorouders werden gedeporteerd naar India door de Assyriërs na de val van het noordelijke koninkrijk Israël.

Er zijn ook theorieën dat de 13e stam van Israël zich in andere delen van de wereld bevindt, zoals China, Japan en de Amerika’s. Deze theorieën zijn echter niet gebaseerd op historische of archeologische bewijzen en worden over het algemeen niet serieus genomen door geleerden.

Conclusie

De verloren stam van Israël blijft een fascinerend onderwerp dat de verbeelding van mensen al eeuwenlang prikkelt. Hoewel er veel speculatie en theorieën zijn over de mogelijke locatie van de 13e stam van Israël, is er geen definitief bewijs om deze theorieën te ondersteunen. Het blijft een mysterie waar de 13e stam van Israël zich bevindt en of deze stam überhaupt heeft bestaan. Het is echter duidelijk dat de zoektocht naar de verloren stam van Israël nog lang niet voorbij is en dat er nog veel te ontdekken valt over de geschiedenis van het Joodse volk.

Gerelateerde onderwerpen