Israël Blog

Vliegen naar Israel: Alles wat je moet weten

Israel is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en religie. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is het belangrijk om te weten hoe je er kunt komen en wat je kunt verwachten tijdens je vlucht. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over vliegen naar Israel.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Israel?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Israel vliegen. Enkele van de meest populaire zijn:

 • El Al
 • Air France
 • Lufthansa
 • Turkish Airlines
 • Delta Airlines
 • United Airlines

De meeste van deze luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijkse vluchten naar Israel aan vanuit verschillende steden over de hele wereld. Het is belangrijk om te controleren welke luchtvaartmaatschappijen beschikbaar zijn vanuit jouw stad en welke het beste bij jouw reisplannen passen.

Welke luchthavens zijn er in Israel?

Israel heeft verschillende luchthavens, maar de belangrijkste is de Ben Gurion International Airport in Tel Aviv. Dit is de grootste luchthaven van het land en de belangrijkste hub voor internationale vluchten. Andere luchthavens in Israel zijn onder andere:

 • Eilat Airport
 • Haifa Airport
 • Ovda Airport

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is de kans groot dat je aankomt op de Ben Gurion International Airport in Tel Aviv. Deze luchthaven is goed verbonden met de rest van het land en biedt gemakkelijke toegang tot de belangrijkste toeristische attracties.

Wat zijn de vluchttijden naar Israel?

De vluchttijden naar Israel variëren afhankelijk van de locatie van waaruit je vertrekt. Over het algemeen duurt een vlucht vanuit Europa ongeveer 4-5 uur, terwijl een vlucht vanuit de Verenigde Staten ongeveer 10-12 uur kan duren. Het is belangrijk om rekening te houden met deze vluchttijden bij het plannen van je reis naar Israel.

Wat zijn de vereisten voor het reizen naar Israel?

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, zijn er enkele vereisten waaraan je moet voldoen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Een geldig paspoort: Je hebt een geldig paspoort nodig om naar Israel te reizen. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na je geplande vertrekdatum.
 • Een visum: Afhankelijk van je nationaliteit heb je mogelijk een visum nodig om naar Israel te reizen. Controleer de vereisten voor jouw land voordat je vertrekt.
 • Gezondheidsverklaring: Vanwege de COVID-19-pandemie moet je mogelijk een gezondheidsverklaring invullen voordat je naar Israel reist. Controleer de vereisten voordat je vertrekt.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de vereisten voor het reizen naar Israel, aangezien deze kunnen veranderen afhankelijk van de situatie in het land en de wereldwijde omstandigheden.

Wat kun je verwachten tijdens je vlucht naar Israel?

Als je naar Israel vliegt, kun je een comfortabele en aangename vlucht verwachten. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden een breed scala aan entertainmentopties, comfortabele stoelen en heerlijke maaltijden aan boord. Bovendien zijn de meeste vluchten naar Israel relatief kort, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lange vluchten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de COVID-19-pandemie de manier waarop we reizen heeft veranderd. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat passagiers veilig kunnen reizen. Dit kan onder meer het dragen van gezichtsmaskers, sociale afstand nemen en extra reinigingsprocedures omvatten.

Wat zijn enkele populaire toeristische attracties in Israel?

Israel heeft veel te bieden voor toeristen van alle leeftijden en interesses. Hier zijn enkele van de populairste toeristische attracties in het land:

 • De oude stad van Jeruzalem: Deze historische stad is de thuisbasis van enkele van de belangrijkste religieuze locaties ter wereld, waaronder de Westelijke Muur en de Heilige Grafkerk.
 • De Dode Zee: Deze zoutwatermeer is een van de meest unieke natuurlijke wonderen ter wereld en biedt bezoekers de mogelijkheid om te drijven in het water vanwege het hoge zoutgehalte.
 • Tel Aviv: Deze bruisende stad aan de Middellandse Zee biedt een levendige cultuur, heerlijk eten en prachtige stranden.
 • Masada: Deze oude vesting op een bergtop biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een belangrijke historische locatie in Israel.

Er zijn nog veel meer toeristische attracties in Israel om te ontdekken, dus zorg ervoor dat je tijdens je reis voldoende tijd hebt om alles te zien wat het land te bieden heeft.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Israel te reizen, is vliegen de meest populaire en handige manier om er te komen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Israel vliegen en de belangrijkste luchthaven is de Ben Gurion International Airport in Tel Aviv. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de vereisten voor het reizen naar Israel en wat je kunt verwachten tijdens je vlucht. Met zoveel prachtige toeristische attracties in het land, is Israel een geweldige bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Gerelateerde onderwerpen