Israël Blog

Netflix serie Israel: Een kijkje in de Israëlische televisiewereld

Israël Informatie

Netflix heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een van de grootste streamingdiensten ter wereld. Het platform biedt een breed scala aan series en films uit verschillende landen en culturen. Een van de landen waar Netflix de laatste tijd veel aandacht aan besteedt, is Israël. De Israëlische televisiewereld heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heeft een aantal zeer succesvolle series geproduceerd die wereldwijd populair zijn geworden. In dit artikel gaan we dieper in op de Netflix serie Israel en de Israëlische televisiewereld.

De opkomst van de Israëlische televisiewereld

De Israëlische televisiewereld heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar de Israëlische televisie vroeger vooral bekend stond om nieuws- en actualiteitenprogramma’s, is er de laatste jaren steeds meer ruimte gekomen voor drama- en comedyseries. Een van de eerste series die internationaal succesvol werd, was Hatufim (Prisoners of War). Deze serie, die in 2009 voor het eerst werd uitgezonden, vertelt het verhaal van twee Israëlische soldaten die na jaren gevangenschap in Libanon terugkeren naar huis. De serie werd in 2011 door de Amerikaanse zender Showtime bewerkt tot de serie Homeland, die wereldwijd een groot succes werd.

Na het succes van Hatufim volgden er meer Israëlische series die internationaal werden uitgezonden. Een van de meest succesvolle series is Fauda, die in 2015 voor het eerst werd uitgezonden. Fauda vertelt het verhaal van een Israëlische undercoveragent die jaagt op een Palestijnse terrorist. De serie is een mix van actie, drama en politiek en is wereldwijd zeer populair geworden.

De populariteit van Israëlische series op Netflix

Netflix heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan Israëlische series en heeft een aantal van de meest succesvolle series aangekocht. Een van de eerste Israëlische series die op Netflix verscheen, was Shtisel. Deze serie, die in 2013 voor het eerst werd uitgezonden, vertelt het verhaal van een ultra-orthodoxe Joodse familie in Jeruzalem. De serie werd wereldwijd zeer goed ontvangen en wordt gezien als een van de beste Israëlische series ooit gemaakt.

Een andere Israëlische serie die op Netflix te zien is, is When Heroes Fly. Deze serie, die in 2018 voor het eerst werd uitgezonden, vertelt het verhaal van vier vrienden die elkaar na tien jaar weer ontmoeten om op zoek te gaan naar een vrouw die tijdens een militaire missie in Colombia is verdwenen. De serie won in 2018 de prijs voor beste dramaserie op het Canneseries festival.

De toekomst van de Israëlische televisiewereld

De Israëlische televisiewereld blijft zich ontwikkelen en er worden steeds meer series geproduceerd die internationaal succesvol zijn. Een van de meest recente series die op Netflix te zien is, is Unorthodox. Deze serie, die in 2020 werd uitgezonden, vertelt het verhaal van een jonge vrouw die uit een ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap in New York vlucht en naar Berlijn gaat om een nieuw leven op te bouwen. De serie werd wereldwijd zeer goed ontvangen en won in 2020 een Emmy Award voor beste regie van een miniserie.

Naast Unorthodox zijn er nog meer Israëlische series die binnenkort op Netflix te zien zullen zijn. Zo heeft Netflix de rechten gekocht van de serie Tehran, die in 2020 werd uitgezonden. Deze serie vertelt het verhaal van een Israëlische spion die naar Iran wordt gestuurd om een nucleaire installatie te saboteren. Ook de serie Hit and Run, die in 2021 werd uitgezonden, zal binnenkort op Netflix te zien zijn. Deze serie vertelt het verhaal van een man die op zoek gaat naar de waarheid achter de dood van zijn vrouw.

Conclusie

De Israëlische televisiewereld heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heeft een aantal zeer succesvolle series geproduceerd die wereldwijd populair zijn geworden. Netflix heeft veel aandacht besteed aan Israëlische series en heeft een aantal van de meest succesvolle series aangekocht. De toekomst van de Israëlische televisiewereld ziet er rooskleurig uit en er worden steeds meer series geproduceerd die internationaal succesvol zijn. Het is dan ook zeker de moeite waard om de Israëlische televisiewereld in de gaten te houden en te genieten van de prachtige series die dit land te bieden heeft.

Gerelateerde onderwerpen