Israël Blog

Somewhere Over the Rainbow Israel: De Betekenis Achter Het Iconische Lied

Israël Informatie

“Somewhere Over the Rainbow” is een iconisch lied dat bekend is over de hele wereld. Het is geschreven door Harold Arlen en Yip Harburg voor de film “The Wizard of Oz” uit 1939. Het lied is gezongen door Judy Garland en heeft sindsdien vele covers gekregen. Een van de meest bekende covers is die van de Hawaiiaanse zanger Israel Kamakawiwo’ole, die het lied een nieuwe betekenis gaf.

Wie Was Israel Kamakawiwo’ole?

Israel Kamakawiwo’ole, ook wel bekend als Iz, was een Hawaiiaanse zanger en songwriter. Hij werd geboren op 20 mei 1959 en groeide op in Honolulu, Hawaï. Iz begon op jonge leeftijd met zingen en speelde in verschillende lokale bands. In 1990 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, “Ka ‘Ano’i”. Het album was een mix van traditionele Hawaiiaanse muziek en moderne invloeden.

Iz werd bekend bij het grote publiek met zijn cover van “Somewhere Over the Rainbow”. Hij nam het lied op in 1993 voor zijn album “Facing Future”. De versie van Iz is anders dan de originele versie van Judy Garland. Iz speelt het lied op een ukelele en voegt er een Hawaiiaanse medley aan toe. Het lied begint met “Somewhere Over the Rainbow” en gaat dan over in “What a Wonderful World” van Louis Armstrong. De combinatie van de twee liedjes geeft het gevoel van hoop en optimisme.

De Betekenis Achter Het Lied

“Somewhere Over the Rainbow” is een lied over hoop en dromen. Het gaat over het verlangen naar een betere wereld, een wereld waarin alles goed is. Het lied is geschreven voor de film “The Wizard of Oz” en wordt gezongen door Dorothy, het hoofdpersonage. Dorothy is op zoek naar een manier om terug te keren naar huis en zingt het lied als een manier om zichzelf te troosten.

De versie van Iz voegt een nieuwe betekenis toe aan het lied. Iz was een voorvechter van de onafhankelijkheid van Hawaï en zijn versie van het lied kan worden gezien als een oproep tot vrijheid. Het lied gaat niet alleen over het verlangen naar een betere wereld, maar ook over het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid.

De Invloed Van Het Lied

De versie van Iz heeft het lied een nieuwe betekenis gegeven en heeft het lied populair gemaakt bij een nieuwe generatie luisteraars. Het lied is gebruikt in verschillende films, televisieshows en commercials. Het is ook gebruikt als een symbool van hoop en optimisme in tijden van crisis.

Een van de meest opvallende voorbeelden van de invloed van het lied is tijdens de protesten in Hong Kong in 2019. Demonstranten zongen het lied als een manier om hun verlangen naar vrijheid en democratie te uiten. Het lied werd ook gebruikt tijdens de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten als een symbool van hoop en verandering.

Conclusie

“Somewhere Over the Rainbow” is een iconisch lied dat bekend is over de hele wereld. De versie van Israel Kamakawiwo’ole heeft het lied een nieuwe betekenis gegeven en heeft het lied populair gemaakt bij een nieuwe generatie luisteraars. Het lied gaat over hoop, dromen en verlangen naar een betere wereld. De versie van Iz voegt daar een oproep tot vrijheid en onafhankelijkheid aan toe. Het lied is gebruikt als een symbool van hoop en optimisme in tijden van crisis en heeft een blijvende invloed gehad op de muziekgeschiedenis.

Gerelateerde onderwerpen