Israël Blog

Vliegveld Israel: Een Belangrijke Hub in het Midden-Oosten

Israel is een klein land in het Midden-Oosten, maar het heeft een van de meest geavanceerde luchtvaartindustrieën ter wereld. Het land heeft verschillende internationale luchthavens, waarvan Ben Gurion Airport de belangrijkste is. Dit vliegveld is de toegangspoort tot Israel en de rest van het Midden-Oosten voor miljoenen reizigers per jaar.

Geschiedenis van Ben Gurion Airport

Ben Gurion Airport, voorheen bekend als Lydda Airport, werd in 1936 geopend tijdens het Britse mandaat over Palestina. Het was oorspronkelijk een klein vliegveld dat voornamelijk werd gebruikt voor binnenlandse vluchten. Na de oprichting van de staat Israel in 1948 werd het vliegveld uitgebreid en omgedoopt tot Ben Gurion Airport, ter ere van de eerste premier van Israel, David Ben Gurion.

In de jaren 60 en 70 werd het vliegveld verder uitgebreid en gemoderniseerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar luchtverkeer. In 2004 werd Terminal 3 geopend, een ultramoderne terminal die is ontworpen om meer dan 10 miljoen passagiers per jaar te verwerken. Het vliegveld heeft ook een speciale terminal voor VIP’s en diplomaten, Terminal 1, en een vrachtterminal.

Belangrijke Luchtvaartmaatschappijen die Ben Gurion Airport Aandoen

Ben Gurion Airport is de thuisbasis van El Al, de nationale luchtvaartmaatschappij van Israel. El Al vliegt naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld, waaronder New York, Londen, Parijs en Bangkok. Andere belangrijke luchtvaartmaatschappijen die Ben Gurion Airport aandoen zijn onder andere:

  • Delta Air Lines
  • United Airlines
  • Air France
  • Lufthansa
  • Turkish Airlines
  • Emirates
  • Qatar Airways

Deze luchtvaartmaatschappijen bieden verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld, waardoor Ben Gurion Airport een belangrijke hub is voor internationaal luchtverkeer.

Veiligheid op Ben Gurion Airport

Vanwege de gevoelige politieke situatie in het Midden-Oosten is veiligheid op Ben Gurion Airport van het grootste belang. Het vliegveld staat bekend om zijn strenge veiligheidsmaatregelen en wordt beschouwd als een van de veiligste luchthavens ter wereld. Passagiers worden grondig gescreend voordat ze aan boord gaan van hun vlucht, en er zijn tal van beveiligingsmaatregelen op het vliegveld zelf.

De veiligheidsmaatregelen op Ben Gurion Airport zijn gebaseerd op het idee van “proactieve beveiliging”. In plaats van te vertrouwen op reactieve maatregelen zoals het doorzoeken van bagage en het controleren van paspoorten, probeert het vliegveld potentiële bedreigingen te identificeren voordat ze zich voordoen. Dit wordt bereikt door middel van geavanceerde technologieën en door het screenen van passagiers op basis van hun gedrag en achtergrond.

Andere Luchthavens in Israel

Naast Ben Gurion Airport heeft Israel nog verschillende andere luchthavens die binnenlandse en internationale vluchten aanbieden. Enkele van de belangrijkste zijn:

  • Eilat Airport – gelegen in het zuiden van Israel, biedt vluchten naar binnenlandse en internationale bestemmingen, waaronder Europa en Azië.
  • Haifa Airport – gelegen in het noorden van Israel, biedt vluchten naar binnenlandse bestemmingen en enkele internationale bestemmingen in Europa en Azië.
  • Ovda Airport – gelegen in het zuiden van Israel, wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten naar toeristische bestemmingen in Europa.

Hoewel Ben Gurion Airport de belangrijkste luchthaven van Israel is, bieden deze andere luchthavens belangrijke verbindingen naar verschillende delen van het land en de rest van de wereld.

Conclusie

Ben Gurion Airport is een belangrijke hub voor internationaal luchtverkeer in het Midden-Oosten. Het vliegveld biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld en is de thuisbasis van El Al, de nationale luchtvaartmaatschappij van Israel. Veiligheid is van het grootste belang op Ben Gurion Airport, en het vliegveld staat bekend om zijn strenge veiligheidsmaatregelen. Naast Ben Gurion Airport heeft Israel nog verschillende andere luchthavens die binnenlandse en internationale vluchten aanbieden. Samen vormen deze luchthavens een belangrijk onderdeel van de geavanceerde luchtvaartindustrie van Israel.

Gerelateerde onderwerpen