Israël Blog

Google Maps Israel: De Ultieme Gids voor Reizigers

Google Maps is een van de meest populaire en handige navigatie-apps ter wereld. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om gemakkelijk routes te plannen, locaties te vinden en zelfs live verkeersinformatie te bekijken. Maar hoe zit het met Google Maps in Israël? In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over Google Maps in Israël, inclusief de functies, beperkingen en handige tips voor reizigers.

Wat is Google Maps?

Google Maps is een online kaart- en navigatiedienst die wordt aangeboden door Google. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om kaarten te bekijken, routes te plannen en locaties te vinden over de hele wereld. Google Maps is beschikbaar op desktops en mobiele apparaten en biedt ook live verkeersinformatie en satellietbeelden.

Google Maps in Israël

Google Maps is beschikbaar in Israël en biedt dezelfde functies als in andere landen. Gebruikers kunnen kaarten bekijken, routes plannen en locaties vinden in steden en dorpen in heel Israël. Google Maps biedt ook live verkeersinformatie en satellietbeelden van het land.

Er zijn echter enkele beperkingen aan Google Maps in Israël. Ten eerste is het niet mogelijk om door de Westelijke Jordaanoever te navigeren met Google Maps. Dit komt omdat de Westelijke Jordaanoever een betwist gebied is en Google Maps geen politieke standpunten inneemt. Daarom worden sommige wegen en locaties in de Westelijke Jordaanoever niet weergegeven op Google Maps.

Ten tweede is het niet mogelijk om door sommige ultraorthodoxe wijken in Jeruzalem te navigeren met Google Maps. Dit komt omdat sommige ultraorthodoxe gemeenschappen geen afbeeldingen van hun huizen en synagogen op internet willen hebben. Daarom worden sommige straten en locaties in ultraorthodoxe wijken in Jeruzalem niet weergegeven op Google Maps.

Handige tips voor reizigers

Als je van plan bent om naar Israël te reizen en Google Maps te gebruiken, zijn hier enkele handige tips:

Download kaarten voor offline gebruik

Als je geen toegang hebt tot internet tijdens je reis, kun je kaarten downloaden voor offline gebruik. Dit is vooral handig als je naar afgelegen gebieden reist waar geen internetverbinding beschikbaar is. Om kaarten te downloaden, open je Google Maps en zoek je naar de locatie die je wilt downloaden. Tik vervolgens op de naam van de locatie en tik op ‘Downloaden’.

Gebruik Street View om locaties te verkennen

Als je een locatie wilt verkennen voordat je erheen gaat, kun je Street View gebruiken. Street View biedt 360-graden beelden van straten en locaties over de hele wereld. Om Street View te gebruiken, zoek je naar de locatie die je wilt verkennen en tik je op de afbeelding van de locatie. Tik vervolgens op ‘Street View’ om de 360-graden beelden te bekijken.

Gebruik de OV-routeplanner

Als je het openbaar vervoer wilt gebruiken in Israël, kun je de OV-routeplanner van Google Maps gebruiken. De OV-routeplanner biedt informatie over bussen, treinen en metro’s in Israël en helpt je bij het plannen van je reis. Om de OV-routeplanner te gebruiken, zoek je naar de locatie waar je naartoe wilt en tik je op ‘Routebeschrijving’. Tik vervolgens op het pictogram van het openbaar vervoer om de OV-routeplanner te openen.

Conclusie

Google Maps is een handige navigatie-app die beschikbaar is in Israël. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om kaarten te bekijken, routes te plannen en locaties te vinden in steden en dorpen in heel Israël. Hoewel er enkele beperkingen zijn aan Google Maps in Israël, zoals het niet kunnen navigeren door de Westelijke Jordaanoever en sommige ultraorthodoxe wijken in Jeruzalem, biedt het nog steeds veel handige functies voor reizigers. Door de handige tips in dit artikel te gebruiken, kun je het meeste uit Google Maps halen tijdens je reis naar Israël.

Gerelateerde onderwerpen